Ψήφισμα ΤΕΔΚΛ για τις ΔΟΥ Όχι στην ερήμωση της περιφέρειας

Ψήφισμα ΤΕΔΚΛ για τις ΔΟΥ
«Όχι στην ερήμωση της περιφέρειας»

| 10/12/2010

Εκτάκτως συνεδρίασε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ Λακωνίας με αφορμή δημοσίευμα που αναφερόταν σε πλήρη αναδιάρθρωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού, από πλευράς υπουργείου Οικονομικών.

Το εν λόγω άρθρο, μιλούσε για κατάργηση εβδομήντα ένα εφοριών β΄ τάξης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και αυτές του νομού Λακωνίας, πλην της ΔΟΥ Σπάρτης.

Βάσει λοιπόν των ανωτέρω, το ΔΣ της ΤΕΔΚΛ αποφάσισε ομόφωνα να απευθυνθεί στο υπουργείο Οικονομικών και να ζητήσει τη μη κατάργηση των ΔΟΥ Γυθείου, Μολάων, Νεάπολης, Σκάλας, Κροκεών και Αρεόπολης.

Βασική αιτιολογία του αιτήματος αυτού, όπως αναφέρει ο υπογράφων την ανακοίνωση, πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Λακωνίας κ. Φ. Πήλιουρας είναι ότι το ενδεχόμενο αυτό θα προκαλέσει ερήμωση της περιφέρειας και ταλαιπωρία στους πολίτες. Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Η πολιτεία δια του νόμου “Καλλικράτη” επιδιώκει, εκτός των άλλων, την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και ένα τέτοιο εγχείρημα σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, σίγουρα ταλαιπωρία θα προκαλέσει στους πολίτες και θα επιφέρει ερήμωση της περιφέρειας, που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία».

Μάλιστα, ο λάκωνας βουλευτής κ. Θανάσης Δαβάκης, κατέθεσε το ψήφισμα διαμαρτυρίας της ΤΕΔΚΛ ως αναφορά στο Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής, προς τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά.

πηγη…http://www.lakonikos.g

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *