Ψηφίσματα για το θάνατο του Ιωάννη Μοσχοβάκου,

Ψηφίσματα για το θάνατο του Ιωάννη Μοσχοβάκου,

Ο Ιωάννης Μοσχοβάκος υπήρξε ένας πραγματικός ευπατρίδης! Βιβλιοπώλης, εκδότης της εφημερίδος ΜΟΛΑΟΙ, δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος Μολάων, ευεργέτης, ιδρυτικό μέλος του Προοδευτικού Συλλόγου Μολάων, εταίρος της Εταιρίας Πελοποννησιακών Σπουδών, κάτοχος ενός πλούσιου αρχείου φωτογραφιών, άρθρων, κειμένων κλπ με θέματα γύρω από τους Μολάους, συγγραφέας του δίτομου ”Μολάοι-Περιπλάνηση στο Χρόνο΄’ και του ”Ο Ι.Ν. της Γεννήσεως του Χριστού Μολάων”, το κυριότερο θεματοφύλακας της μνήμης των Μολα’ι΄τών-κατ, επέκταση, απάντων των Επιδαυρολιμηριτών, οι οποίοι εξαρτώνταν από τις εκεί εδρεύσουσες δημόσιες υπηρεσίες και, το κυριότερο, δημιουργούσαν ακατάλυτους δεσμούς φιλίας μεταξύ τους στα θρανία του Γυμνασίου των Μολάων! Ας είναι αναπαυμένος!
(Νικόλαος Καλκάνης)

Με αφορμή το θάνατο του τέως Δημάρχου Δήμου Μολάων, αειμνήστου Ιωάννη Μοσχοβάκου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μονεμβασίας 

Το Εφορευτικό Συμβούλιο

της Ρουμανείου Δημόσιας Βιβλιοθήκης Μολάων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Προοδευτικού Συλλόγου Μολάων 

προχώρησαν στα ακόλουθα Ψηφίσματα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μονεμβασίας, σήμερα Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, συνελθόν σε έκτακτη συνεδρίαση, μετά το άγγελμα του θανάτου του αειμνήστου Ιωάννη Μοσχοβάκου, ο οποίος υπηρέτησε ως Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος στον τ. Δήμο Μολάων και σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής:

 

αποφάσισε ομόφωνα

 

την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος:

 

Ψήφισμα

 

 1. Να εκφράσει την θλίψη του για την απώλεια του Ιωάννη Μοσχοβάκου τ. Δημάρχου του τέως Δήμου Μολάων ο οποίος με την προσωπική και πολιτική του προσφορά τίμησε, τον τ. Δήμο Μολάων και την κοινωνίας μας.

 

 1. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία και να διατυπώσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στους οικείους του και να τους επιδώσει το παρόν ψήφισμα.

 

 1. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην παρούσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 1. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

 

 1. Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος η Φιλαρμονική της Δ.Ε. Μολάων.
 2. ΨΗΦΙΣΜΑ της Ρουμανείου Δημόσιας Βιβλιοθήκης Μολάων, Το Εφορευτικό Συμβούλιο της Ρουμανείου Δημόσιας Βιβλιοθήκης Μολάων, σήμερα ημέρα Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017, συνήλθε, με πρόσκληση του Προέδρου του, σε έκτακτη συνεδρίαση μετά την θλιβερή αναγγελία του θανάτου του πρώην Προέδρου τουΙΩΑΝΝΟΥ ΣΩΤ. ΜΟΣΧΟΒΑΚΟΥ

   

  ο οποίος, επί 8 συναπτά έτη, προσέφερε αμισθί τις υπηρεσίες του στο πνευματικό αυτό καθίδρυμα της πόλεως των Μολάων και της ευρύτερης περιοχής.

  Ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του εκλιπόντος και για την συμβολή του στην ανάδειξη, τον εμπλουτισμό και την εύρυθμη λειτουργία της Βιβλιοθήκης αλλά και για την εν γένει ερευνητική πολιτιστική και κοινωνική του δράση, το Εφορευτικό Συμβούλιο ομόφωνα

  Ψηφίζει

   

  1. Να παραστεί το Εφορευτικό Συμβούλιο και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης στην εξόδιο ακολουθία και να αναγνωσθεί το παρόν.
  2.  Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη του, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του, καθώς και τη συμμετοχή του στο πένθος τους.
  3. Αντί στεφάνου, να προσφερθεί το αντίστοιχο χρηματικό ποσόν υπέρ του Ιδρύματος Περιθάλψεως Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες «Η Άγια Παρασκευή» Μολάων.
  4. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα, δια της συζύγου του, στην οικογένεια του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο .

   

  Το Εφορευτικό Συμβούλιο

  της Ρουμανείου Δημόσιας Βιβλιοθήκης Μολάων

   

  Ο Πρόεδρος Η Αντιπρόεδρος Τα Μέλη
  Κωνσταντίνος Γ. Βλάχος Χρυσάνθη Β. Γεωργακάκου Μαρία Η. Μυλωνά
  Δημήτριος Ν. Σακκάς

   

   

  ΨΗΦΙΣΜΑ  Προοδευτικού Συλλόγου Μολάων

 3. Στους Μολάους σήμερα Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:00 συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Προοδευτικού Συλλόγου Μολάων μετά την αναγγελία του θανάτου του Ιωάννη Μοσχοβάκου , ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου, εκτιμώντας το ήθος την ευγένεια και την προσφορά του εκλιπόντος και σε ένδειξη πένθους αποφασίζει ομόφωνα :
  1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στα μέλη της οικογένειάς του.
  2. Να παραστεί σύσσωμο το Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία
  3. Να καταθέσει στη μνήμη του,αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χρηστού Μολάων .
  4. Να παραδώσει το παρόν ψήφισμα στην οικογένειά του.
  5. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τοπικό τύπο.

   

  ______ Για το Δ.Σ.______

   

  Ο Πρόεδρος: ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ

  Η Γενική Γραμματέας: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΤΣΑΛΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *