Τι ζητούν οι δημότες Μολάων

 Τι ζητούν οι δημότες Μολάων



Συζήτηση με τον πρόεδρο τοπικού κ Κοντοσταθάκο στην πλατεία των Μολάων

Ενδιαφέρον είχε η συνάντηση των συντακτών του notospress.gr με αιρετούς του Δήμου Μονεμβάσιας στην πόλη των Μολάων. Ο Θύμιος Κοντοσταθάκος και ο Μιχάλης Καρούνης είχαν πολλά να πουν για τα θέματα που απασχολούν τους δημότες των Μολάων και των Πακίων.

Ο κ.
Κοντοσταθάκος είναι πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου των Μολάων, συνταξιούχος υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας με σημαντική εμπειρία στα κοινά.

Μιλώντας στο notospress.gr επισήμανε ότι οι βασικοί άξονες της Ποιότητας Ζωής, των Υποδομών, των Κοινωνικών Υπηρεσιών και του Τουρισμού είναι προτεραιότητες πάνω στις οποίες η Αυτοδιοίκηση κινείται, με δυσκολίες βέβαια αφού οι πόροι είναι αποδεκατισμένοι.

Ιεραρχώντας τα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες Μολάων ο κ Κοντοσταθάκος αναφέρει:

– Ο βιολογικός καθαρισμός των Μολάων είναι έργο που θα απαλλάξει τους δημότες απο έξοδα και θα τους αποδώσει μια πόλη σύγχρονη. – Ασφαλτόστρωση των βασικών αξόνων της αγροτικής οδοποιίας. Ο κάμπος είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ανάπτυξη κι ευημερία της πόλης των Μολάων. – Ανάδειξη και αξιοποίηση του Φαραγγιού Λάρνακα, του μονοπατιού και του θεματικού τουρισμού που προκύπτει απο την αξιοποίηση του. – Οδική σύνδεση των Νιάτων με τους Μολάους. έργο απαραίτητο που είχε ενταχθεί στο Θησέα αλλά έχει σταματήσει λόγω έλλειψης πόρων. – Ανάπλαση της νέας εισόδου των Μολάων (περιοχή Μπράμου) Αναγκαίο έργο που θα προσδώσει στην πόλη αξία και «ανάσα». Κι αυτό ενταγμένο στο Θησέα και κολλημένο. – Η λειτουργία του Νοσοκομείου των Μολάων πρέπει να μείνει αδιατάρακτη. Με την σημερινή ενιαία διοίκηση υπάρχει φόβος για υποβάθμισή του. Τα προηγούμενα χρόνια με μεγάλη προσπάθεια όλων, δήμου, γιατρών, νοσηλευτών και διοίκησης, είχε εδραιωθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους δημότες Μολάων αφού η λειτουργία του Νοσοκομείου ήταν πολύ καλή. Υπάρχει έντονος φόβος για επαλήθευση των σεναρίων που θέλουν την υποβάθμισή του… – Αίτημα των ανθρώπων του αθλητισμού και της νεολαίας είναι το κλειστό Γυμναστήριο των Μολάων. Οι επιδόσεις του ΑΠΟΕΛ Μολάων επιβάλουν την δημιουργία του. – Η μαθητική Εστία των Μολάων και η λειτουργία της προβληματίζει τους δημότες. «Κάντε κάτι…» λένε «για να αξιοποιηθεί αυτό το κτίριο».

Τόσο ο κ. Κοντοσταθάκος όσο και ο Μιχ. Καρούνης (πρ. Τ.Κ. Πακιών) τόνισαν, στη συνάντηση, ότι η λειτουργία του Δήμο πρέπει να κρίνεται από τους δημότες με δεδομένο ότι πλέον δεν υπάρχουν πόροι αλλά και με την παραδοχή ότι ο νέος Δήμος είναι μεγάλος σε έκταση. Περιγράφουν μια δύσκολη αυτοδιοικητική περίοδο και αφήνουν κάποια σημάδια αισιοδοξίας σχετικά με την ανάπτυξη του θερινού τουρισμού λόγω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει η ευρύτερη περιοχή των Μολάων. Το αγροτικό εισόδημα είναι επίσης αυτό που ανεβάζει ή κατεβάζει τα επίπεδα αισιοδοξίας και κινητικότητας στην πόλη των Μολάων.
πηγη…http://www.notospress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *