Αγώνας υποβρύχιας αλιείας στο Κυπαρίσσι


Ο Σύλλογος “ΓΛΑΥΚΟΣ” διοργάνωσε και φέτος για δέκατη έκτη φορά τον καθιερωμένο και ιστορικό χειμερινό αγώνα υποβρύχιας αλιείας με την ονομασία “Αλκυόνη”, που είναι μία από τις πιο όμορφες συναντήσεις των ψαροκυνηγών που αγαπούν το αγωνιστικό ψαροντούφεκο στη θαλάσσια περιοχή του Κυπαρισσίου Λακωνίας. Με σύμμαχο την ανοιξιάτικη ήμερα που επικράτησε ο αγώνας είχε μεγάλη επιτυχία και σωστή οργάνωση και συμμετοχές από πολλά μέρη της Ελλάδας. Μετά την λήξη και συλλογή των αλιευμάτων στο καφέ – εστιατόριο “ΠΛΟΕΣ”ξεκίνησε η διαδικασίας ζυγίσματος και έκδοσης αποτελεσμάτων στην συνέχεια εγινε απονομή ευχαριστήριων αναμνηστικών πλακετών στους φορείς που βοήθησαν στη διοργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα,στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κυπαρισσίου στον κ. Πολυχρονίου ,στον Λιμενάρχη του Λεωνιδίου,στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την πλακέτα πήρε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Φαρλέκας. Ακολούθησε η απονομή κυπέλλων και μεταλλίων στις νικήτριες ομάδες και η παράδοση των αλιευμάτων στο Γηροκομείο Μολάων με την παρουσία του Διευθυντή του Ιδρύματος π. Παναγιώτη Λεγάκη.Στην εκδήλωσή παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος την Δημοτικής Ενότητας Ζάρακα κα. Πριφτάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαυρομιχάλης ,ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κανελλάκης.
Τι ειναι ο ΓΛΑΥΚΟΣ:

27 χρόνια κλείνουν από την ίδρυση του ΓΛΑΥΚΟΥ. 27 χρόνια επιτυχημένης πορείας και πολύτιμης προσφοράς στο χώρο του υποβρυχίου κυνηγιού, με τη συμμετοχή νέων αλλά και μεγαλύτερων δυτών που μοιράζονται την αγάπη για το υγρό στοιχείο.

27 χρόνια πέρασαν από τότε που μια ομάδα ατόμων με πραγματική αγάπη για την υποβρύχια αλιεία ίδρυσαν τον πρώτο σύλλογο στην Ελλάδα που σκοπός του ήταν η καλλιέργεια και η διάδοση του αθλήματος του υποβρύχιου κυνηγίου με ελεύθερη κατάδυση και των θαλασσίων σπορ γενικότερα. Ο σύλλογος που δεν έχει χαρακτήρα κερδοσκοπικό, έχει διοικητική και οικονομική αυτονομία και η λειτουργία του διέπεται μόνο από το καταστατικό του και την υφιστάμενη νομοθεσία.

Τα 27 χρόνια του ΓΛΑΥΚΟΥ ταυτίζονται με πρωτότυπους, συχνούς αγώνες, που έδωσαν νέο πρόσωπο στο ελληνικό ψαροτούφεκο και το καταξίωσαν, στα εθνικά και παγκόσμια δρώμενα, με διακρίσεις. Ο αγωνιστικός χαρακτήρας του Συλλόγου υποστηρίχθηκε θερμά από τους δύτες σε όλη την Ελλάδα, από επίσημους και ανεπίσημους φορείς και από τους χορηγούς, που με τη συμμετοχή και αρωγή τους έδωσαν ώθηση, αίγλη και διακρίσεις στις αθλητικές διοργανώσεις.

Με τους συχνούς και επιτυχημένους αγώνες του, ο ΓΛΑΥΚΟΣ μοίρασε γνώση και εμπειρία στους δύτες και αποτέλεσε και αποτελεί το «σημείο συνάντησης» των εραστών του υποβρυχίου κυνηγιού.

Σήμερα ο ΓΛΑΥΚΟΣ έχει εδραιωθεί στη συνείδηση των δυτών ως ένας Σύλλογος που συμμετέχει δημιουργικά στις εξελίξεις και αποτελεί θεσμό στην ελληνική κατάδυση.

Η προσφορά του Συλλόγου δεν ολοκληρώνεται στις αθλητικές διοργανώσεις. Άλλωστε, ο κύριος λόγος ίδρυσης του ΓΛΑΥΚΟΥ ήταν η πάταξη και η καταπολέμηση της παράνομης αλιείας με μπουκάλες και νυκτερινό που τη δεκαετία του ’80 βρισκόταν σε άνθιση και διαπραττόταν από άτομα που μόνο σκοπό είχαν το κέρδος. (Έτσι ο ΓΛΑΥΚΟΣ φέρει το όνομα «Σύλλογος Φίλων Υποβρύχιου Κυνηγίου με Ελεύθερη Κατάδυση».) Από τότε πολλά έχουν αλλάξει. Η παράνομη αλιεία έχει ελαττωθεί στο ελάχιστο. Ωστόσο νέα προβλήματα έχουν προκύψει και ανθρώπινες ζωές έχουν χαθεί, πληρώνοντας το τίμημα της ελλιπούς γνώσης και της μη συμμόρφωσης σε βασικούς κανόνες.

Ο ΓΛΑΥΚΟΣ συνεχίζει να προσφέρει γνώση και προστασία στους δύτες με τα συχνά σεμινάρια που πραγματοποιεί, καλύπτοντας διάφορα θέματα: Από εξοπλισμό και θηράματα μέχρι τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν κατά το ψάρεμα και τρόπους αντιμετώπισής τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *