Ανοιχτή συγκέτρωση στο Νοσοκομείο Μολάων


Σας καλούμε την Πέμπτη 7-4-2011 και ωρα 5.00 μ.μ σε ανοιχτη συγκέντρωση στο χώρο μπροστά στο Νοσοκομειο για να δηλώσουμε ολοι:
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Η παρουσία όλων μας είναι καθοριστική για το παρόν και το μέλλον της περιοχής μας, του Νοσοκομείου μας, της υγείας μας και της ζωής μας.
” Όλοι μας έχουμε ακούσει, τους τελευταίους μήνες, τις φήμες για διοικητική συνένωση των δύο νοσοκομείων του νομού, δηλ. των Μολάων και της Σπάρτης. Το θέμα είναι ότι η διοικητική συνένωση αποτελεί και πρόθεση ορισμένων πολιτικών παραγόντων του νομού, οι οποίοι φαίνεται να δρομολογούν μια τέτοια εξέλιξη. Το μοντέλο που προτείνεται είναι ότι, το μεγαλύτερο νοσοκομείο θα είναι αυτό που θα συντονίζει τη λειτουργία του μικρότερου. Όλοι μπορούν να φανταστούν τις συνέπειες.

Οι ισχυρισμοί ορισμένων ότι αυτό θα οδηγήσει σε αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας, δεν είναι δυνατό να γίνουν από κανέναν πιστευτοί. Κανένας δε γελιέται. «Το τυρί είναι ορατό, η φάκα όμως είναι καλά κρυμμένη». Μια διοικητική συνένωση μπορεί να εξυπηρετεί διάφορα άλλα συμφέροντα όχι όμως τα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής μας. Μόνο σε συρρίκνωση και υποβάθμιση του Νοσοκομείου της περιοχής μας μπορεί να οδηγήσει. Όπου συρρικνώνεται ένα δημόσιο νοσοκομείο ανθεί ο ιδιωτικός τομέας και ο πολίτης πρέπει να «βάλει ακόμα βαθύτερα το χέρι στην τσέπη».

Το νοσοκομείο μας, λόγω των αποστάσεων και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής (τουριστική με κακό οδικό δίκτυο) αυτό που χρειάζεται είναι αναβάθμιση και επέκταση, τα οποία μόνο με διοικητική αυτοτέλεια, αυτονομία, σωστές αποφάσεις και σωστές επιλογές μπορεί να επιτευχθούν.

Η απόσταση (σύμφωνα με δορυφορικό πρόγραμμα στο διαδίκτυο) από τους Μολάους μέχρι τη Σπάρτη είναι 64 χλμ. και ο μέσος χρόνος κάλυψης είναι 1 ώρα και 13 λεπτά, ενώ από τα Βελανίδια Βοιών είναι 121 χλμ. και ο μέσος χρόνος κάλυψης είναι 2 ώρες και 36 λεπτά.

Ο Δήμος Μονεμβασίας σε ψήφισμά του τονίζει «ότι είναι ανάγκη να διατηρηθεί η διοικητική αυτονομία και αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Μολάων.»

Η Ομοσπονδία εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) δηλώνει ότι «δεν θα συμμετάσχει στον πρωταπριλιάτικο προσχηματικό διάλογο του Υπουργείου για τις συγχωνεύσεις και δεν θα νομιμοποιήσει τις προειλημμένες αποφάσεις φορέων ανταγωνιστικών στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της, απαιτούν ενίσχυση και αναβάθμιση του ΕΣΥ και όχι υποβάθμιση και διάλυση.» Η ευθύνη για την κρίση στην υγεία δεν είναι των πολιτών και των εργαζομένων. Είναι των κυβερνώντων και των επιλογών τους, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού και άρθρα εφημερίδων μπαίνει «νυστέρι σε Διοικητές Νοσοκομείων γιατί τα διέλυσαν».

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Μολάων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *