Απάντηση Τριχείλη στη Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Απάντηση Τριχείλη στη Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπιστώνουμε ότι στο παραπάνω σχετικό έγγραφό σας – το οποίο μας απεστάλη ηλεκτρονικά στις 5-12-2013 – καταφέρεστε απαξιωτικά και συκοφαντείτε το Δήμο μας, επικαλούμενοι αόριστες καταγγελίες δημοτών και σπιλώνοντας το όνομα και τις προσπάθειες του Δήμου, στο ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.
            Επιπλέον, μας απειλείτε έμμεσα ‘’ότι οι συμπολίτες μας επαγρυπνούν’’ και ‘’θα αναζητήσουν ευθύνες’’ ‘’διότι η σιωπή είναι συνενοχή σε ένα ήδη προμελετημένο έγκλημα’’, δημοσιεύοντας παράλληλα τις ανυπόστατες και αναπόδεικτες καταγγελίες σας σε διάφορα blogs, δίνοντας έτσι την ευκαιρία και τη δυνατότητα σε πολίτες που πιθανόν να μην έχουν καν επισκεφθεί την περιοχή μας να κάνουν τις κρίσεις τους στηριζόμενοι στα δημοσιεύματά σας.
            Για την αποκατάσταση της αλήθειας, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:
            Κανένας υπάλληλος ή άλλος αρμόδιος του Δήμου, έχει σχέση με το φαινόμενο της δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων. Εάν επαναλάβετε τη συκοφαντική αυτή κατηγορία, θα μας φέρετε στη δυσάρεστη θέση να λάβουμε μέτρα εναντίον αυτού που την διατυπώνει.
Ο Δήμος Μονεμβασίας έχει προβεί σε μια σειρά ενεργειών και καθημερινά προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, παρά την έλλειψη οικονομικών πόρων, παρά την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού (κτηνίατρος, συνεργεία περισυλλογής κλπ), παρά το γεγονός ότι δεν συνδράμεται το έργο μας με κτηνιάτρους, ούτε καν με τη στελέχωση της πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος – αν και ζητήθηκαν κατ’ επανάληψη – και πέρα από το γεγονός ότι ο Δήμος έχει μια τεράστια γεωγραφική έκταση υπό την εποπτεία του 908 τετρ. χιλιομέτρων (5ος μεγαλύτερος ηπειρωτικός Δήμος της χώρας σε έκταση).
            Ειδικότερα, ο Δήμος έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες:
           
1.      Ανακοινώσεις σε όλες τις Δημοτικές / Τοπικές Κοινότητες προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τις υποχρεώσεις τους .
2.      Συνεργασία με τον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Μονεμβασίας για την περισυλλογή και περίθαλψη αδέσποτων ζώων. 
3.      Έγγραφη ενημέρωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων για τη συμβολή του στην ενημέρωση των μελών του και την εφαρμογή του Ν. 4039/2012 στους κυνηγετικούς σκύλους.
4.      Σύμβαση με ιδιώτη κτηνίατρο (ο Δήμος δεν διαθέτει κτηνίατρο) για την στείρωση, τον εμβολιασμό και τη σήμανση των αδέσποτων ζώων για τα έτη 2012 (ποσού 2.500 €) & 2013 (ποσού 5.000 €).
5.      Έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη σύσταση της πενταμελούς επιτροπής της παρ. 12 του άρθρου 9 του Ν. 4039/2012.
6.      Με έγγραφο μας ζητήσαμε την συνδρομή της Π.Ε. Λακωνίας στην εφαρμογή του παραπάνω νόμου.
7.      Ζητήσαμε από το ΥΠ..Α.Α.Τ., Δ/νση ΚΑΦΕ, στα πλαίσια εφαρμογής της παρ. 9 του άρθρου 4 του Ν. 4039/2012, όπως μας προμηθεύσει τρεις (3) κατάλληλους ανιχνευτές αναγνώρισης της ηλεκτρονικής σήμανσης των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
8.      Με την υπ’ αριθ. 30/2013 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθορίστηκε σχέδιο δράσης για την περισυλλογή , περίθαλψη, σήμανση και στείρωση των αδέσποτων ζώων και τη διερεύνηση δυνατότητας συνεργασίας με συναρμόδιους φορείς για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων.
9.      Κοινοποιήσαμε στους δημότες το φυλλάδιο του ΥΠΕΚΑ για τη λύσσα.
10.  Διαθέσαμε το ποσόν των 1.000 € για το έτος 2013 για αγορά ζωοτροφών για αδέσποτα.
11.  Επιχορηγήσαμε τον Φιλοζωικό Σύλλογο Μονεμβασίας με το ποσό των 3.000 € για το έτος 2013 για τη συνεισφορά του στις δράσεις περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.
12.  Έχουμε συντάξει ενημερωτικό έντυπο για τα ζώα συντροφιάς το οποίο περιλαμβάνει εκτός των άλλων μηνύματα φιλοζωίας, προκειμένου να διανέμεται στους δημότες μας αλλά και τους τουριστικούς επισκέπτες.
13.  Έχουμε συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό του 2014 συγκεκριμένα κονδύλια για δράσεις που συμβάλουν στην εφαρμογή του Ν. 4039/2012.
Για όλα τα παραπάνω, υπάρχουν στο αρχείο μας όλα τα αποδεικτικά έγγραφα, διαθέσιμα σε οποιονδήποτε διατηρεί αμφιβολίες για τα παραπάνω αναφερόμενα.
      Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, μόνο ‘’σιωπή’’ δεν υπάρχει από πλευράς Δήμου.
      Η καταδίκη του φαινομένου αυτού, είναι αυτονόητη και δεν χρειάζεται κάποια ανακοίνωση για να την πιστοποιήσει.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ Γ. ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *