“Από τα Πάκια Λακωνίας στο “Μεγάλο μας Τσίρκο”Ζαχαρίας Καρούνης

“Από τα Πάκια Λακωνίας στο “Μεγάλο μας Τσίρκο”Ζαχαρίας Καρούνης

Ο ταλαντούχος, γνωστός τραγουδιστής από τα Πάκια του Δήμου Μονεμβασιάς παραχώρησε συνέντευξη στο www.monemvasia.gr. Μίλησε με τη Μαργαρίτα Μανούσου, την υπεύθυνη επικοινωνίας και γραφείου τύπου τουρισμού, για τη δουλειά του και την επίδραση, που είχαν η καταγωγή και οι καταβολές του στην εξέλιξή του.
To τραγούδι είναι μέσο έκφρασης και επικοινωνίας”
Από την αρχή ο Ζαχαρίας ξεκαθαρίζει ότι το τραγούδι δεν αποτελεί τομέα στην επαγγελματική του δραστηριότητα. Η μουσική, τονίζει, για τον ίδιο δεν ήταν επιλογή, ήταν σα να ήξερε από τότε που γεννήθηκε ότι θα ασχοληθεί με αυτή.  Επομένως  σημειώνει, δεν πρόκειται για κάποιον τομέα ή πάρεργο στη ζωή του, αλλά πρόκειται για την ίδια του τη ζωή, την καθημερινότητα, τις αναζητήσεις του, την επικοινωνία του με τον κόσμο. Ως βασική αιτία και αφορμή να ασχοληθεί με τη μουσική άλλωστε, πιστεύει πως είναι ακριβώς αυτή η έντονη ανάγκη επικοινωνίας με τους συνανθρώπους του, η ανάγκη που αισθάνεται να εκφράσει πράγματα, που δεν μπορεί να πει με άλλο τρόπο.
“Προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει στην επαγγελματική του πορεία
Όπως εξηγεί ο Ζαχαρίας, ο καλλιτεχνικός χώρος δεν αποτελεί ανώνυμη εταιρεία μέσα από την οποία πρέπει να περάσεις και να ανέβεις τα σκαλιά της επαγγελματικής καταξίωσης και ακριβώς για αυτό το λόγο δεν αποτελεί επάγγελμα. Στην καλλιτεχνική του εξέλιξη λοιπόν και όχι στην επαγγελματική, τα προβλήματα, που αντιμετώπισε, είχαν να κάνουν με τον εαυτό του και όχι με τους άλλους. Ήταν προβλήματα κυρίως αναζήτησης στο τι του αρέσει και ποιο είναι το είδος τραγουδιού, που τον ελκύει περισσότερο, ούτως ώστε να επιλέξει και να αφιερωθεί περισσότερο σε αυτό. Επίσης ήταν προβλήματα, που είχαν να κάνουν με τις σπουδές του και για το πως θα θωρακιστεί περισσότερο μουσικά για να μπορεί να είναι πιο άρτιος στην ερμηνεία του εκάστοτε έργου.
“Θεωρεί την καταγωγή του σημαντικό παράγοντα στη σταδιοδρομία του”
Ο ίδιος πιστεύει πως όλοι οι άνθρωποι κουβαλάνε μέσα τους την καταγωγή τους όσο ζούν. Πολλές φορές μάλιστα, η καταγωγή είναι ο παράγοντας, που θα καθορίσει την πορεία στη ζωή ενός ανθρώπου, προτρέποντας ή αποτρέποντας σε επιλογές. Όπως σημειώνει ο Ζαχαρίας Καρούνης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Πάκια του Δήμου Μονεμβασιάς.  Πήγε Δημοτικό σχολείο στο μονοθέσιο των Πακίων και Γυμνάσιο και Λύκειο στους Μολάους. Θυμάται ότι τα παιδικά του χρονιά  ήταν πολύ ευτυχισμένα και ξέγνοιαστα με πολύ παιχνίδι, με φίλους, με παρέες, με ήλιο, με θάλασσα, με βουνό, με φύση. Αυτή ακριβώς η εικόνα πιστεύει ότι αναμφισβήτητα τον βοήθησε στην πορεία του. Το να μεγαλώνει κανείς σε ένα τέτοιο όμορφο περιβάλλον βοηθά, ώστε στην ενηλικίωση να αισθάνεται πλήρης χωρίς απωθημένα, που σε διαφορετική περίπτωση συχνά εκδηλώνονται στην πορεία καθενός. Επίσης θεωρεί πως η επαρχία σε προσγειώνει στην πραγματικότητα και σε κάνει να είσαι πιο επικεντρωμένος στο στόχο σου.
alt“Οι μεγαλύτερες επαγγελματικές του επιτυχίες”
Όπως υπενθυμίζει ο Ζαχαρίας, στην πορεία εξέλιξής του, αν έχει επιτυχίες, αυτές είναι καλλιτεχνικές και όχι επαγγελματικές. Καλλιτεχνικά λοιπόν δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες μέσα από τις διάφορες συνεργασίες, που έχει πραγματοποιήσει.  Ίσως, σημειώνει, η μεγαλύτερη  επιτυχία του να είναι ο τωρινός του ρόλος, που ερμηνεύει στην παράσταση ”Το μεγάλο μας τσίρκο”, ρόλος που είχε ενσαρκώσει στο πρώτο ανέβασμα της παράστασης ο Νίκος Ξυλούρης. Μέσα από αυτόν το ρόλο, σημειώνει ο Ζαχαρίας, ήρθε σε επαφή και με τον μεγάλο Σταυρό Ξαρχάκο. Δεν μπορεί όμως να παραβλέψει τη συνεργασία του με τη Δόμνα Σάμιου ή το Γιώργο Νταλάρα, τη Μαρία Φαραντούρη ή τη Μαριώ και πολλούς άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες, από τους οποίους διδάχτηκε πολλά. Οι παράγοντες τώρα, που τον οδήγησαν σε αυτές τις επιτυχημένες συνεργασίες, θεωρεί πως δεν ήταν τυχαίοι, αλλά πιστεύει ότι αυτοί οι άνθρωποι “κάτι” άκουσαν στη φωνή του, που τους «έκανε» για τη δουλειά που τον ήθελαν κάθε φορά.
Πηγή….http://www.monemvasia.gr/el/zacharias-karounis.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *