Δήλωση Δαβάκη για τις Προτάσεις της Κυβέρνησης στα Αγροτικά Αιτήματα

Δήλωση Δαβάκη για τις Προτάσεις της Κυβέρνησης στα Αγροτικά Αιτήματα

Η Κυβέρνηση προσπαθώντας να μετριάσει τις επιπτώσεις της οικονομική κρίσης στους αγρότες μας, εξήγγειλε χθες μια σειρά από μέτρα και προτάσεις για την ανακούφιση τους.
Οι προτάσεις αυτές έρχονται να απαλύνουν τις αδικίες, τις οποίες έχει επιβάλλει η πολιτική της δημοσιονομικής προσαρμογής και τις οποίες έχουμε επισημάνει επανειλημμένως με Κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις.
Συνεπώς αποτελεί θετική εξέλιξη, η αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ, η επιδότηση του κόστους των ζωοτροφών, η ρύθμιση των αγροτικών δανείων, η άμεση καταβολή της επιστροφής της πρώτης δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, η μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, η απλοποίηση των διαδικασιών νομιμοποίησης σταυλικών εγκαταστάσεων, η ενίσχυση της ρευστότητας των αγροτών με την ολοκλήρωση των διαδικασιών σύστασης του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας και την διευκόλυνση των Σχεδίων Βελτίωσης, αλλά και οι συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις.
Δυστυχώς οι περιστάσεις που διανύουμε δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για περισσότερες διορθωτικές κινήσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης, κυρίως ως προς τη κατεύθυνση της πιο δίκαιης αντιμετώπισης του μεγάλου τμήματος του Ελληνικού Λαού, που είναι ο αγροτικός κόσμος.

Οι στιγμές που περνάμε είναι κρίσιμες. Επιβάλλεται να τις κάνουμε λιγότερο επώδυνες με μέτρα άμεσα και ρεαλιστικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *