Δελτίο τύπου για τριήμερη εκδήλωση στη Σπάρτη ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Δωριέων 11 -231 00 Σπάρτη

Τηλέφωνο: 27310 21955, 23195

FAX: 27310 89157

e-mail : info@eco-lakonia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΜΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΙΣ 5 IOYNIOY ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΥΚΛΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ & ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Λακωνίας συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος του ΟΗΕ που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου οργανώνει κύκλο δράσεων και εκδηλώσεων που στόχο έχουν να κρατήσουν ζεστό το ενδιαφέρον του κοινού για την «υπόθεση Περιβάλλον» ακόμα και σε εποχές που η καθημερινότητα έχει γίνει ιδιαίτερα σύνθετη, αν όχι δύσκολη. Το σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι «Βιοποικιλότητα – Διαχείριση Οικοσυστημάτων και Πράσινη Ανάπτυξη» και καλεί όλους τους κατοίκους του πλανήτη να προστατέψουν όλες τις μορφές ζωής γιατί κάθε είδος, από το πιο μικρό φυτό έως το πιο σπάνιο ζώο, όλα αποτελούν πολύτιμο κρίκο στην αλυσίδα της ζωής.



Το τριήμερο 3, 4 και 5 Ιουνίου θα υπάρξει στο χώρο της κεντρικής πλατείας Σπάρτης ένας διαμορφωμένος χώρος στον οποίο θα εκτεθεί υλικό που έχει να κάνει με το Περιβάλλον όπως: παρουσίαση της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και της ιστορίας του Θεσμού, μια ενότητα που αποτυπώνει την μοναδικότητα της λακωνικής πανίδας [προτρέποντας το κοινό στην προστασία αυτών των «ταπεινών» αλλά μοναδικών λουλουδιών], μια πρακτική παρουσίαση των 10 βημάτων που βάζουν την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στην καθημερινότητα του κάθε πολίτη και τέλος μια εικαστική ενότητα εμπνευσμένη από το περιβάλλον. Παράλληλα θα υπάρξει ολοήμερη ενημέρωση του κοινού, διανομή εντύπου υλικού, παρουσίαση της οικιακής κομποστοποίησης κλπ. από το προσωπικό του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Λακωνίας. Το βράδυ της 4ης Ιουνίου στις 9.30 θα παρουσιαστεί στον ανοιχτό χώρο της πλατείας το ντοκιμαντέρ «ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» την παραγωγή του οποίου έκανε ο Σύνδεσμος. Στο ντοκιμαντέρ αυτό αποτυπώνεται το παράδειγμα της Ελευσίνας ή πως μια πόλη με τεράστια οικολογική επιβάρυνση έχει ξεχωρίσει τόσο με το πρόγραμμα Ανακύκλωσης όσο και με την άσκηση ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής που στηρίζεται κατεξοχήν στην συμμετοχή των πολιτών. Αμέσως μετά θα προβληθούν video και προωθητικές καμπάνιες με περιβαλλοντικό / οικολογικό μήνυμα. Η γιορτή θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το βράδυ στις 5 Ιουνίου με την προβολή ενός video στο οποίο παιδιά της Λακωνίας σχολιάζουν την περιβαλλοντική πραγματικότητα που ζούμε και δίνουν το δικό τους μήνυμα ευαισθητοποίησης προς το κοινό. Τέλος οι εκδηλώσεις «ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» θα ολοκληρωθούν με το δημοφιλή τραγουδιστή «Μα πάνω απ’ όλα – Μύρωνα Στρατή» και τη συναυλία που θα δώσει στις 9.30 στην κεντρική πλατεία Σπάρτης. Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων είναι η ΤΕΔΚ Ν. Λακωνίας, ο Δήμος Σπαρτιατών, η Εταιρεία «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.» & η CSERECO waste management.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *