ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ











ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ

Το ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μολάων ιδρύθηκε το 2008 και άρχισε να λειτουργεί τον Οκτώβριο του 2009.

Αρχικά στεγάστηκε στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Ελαίας, επειδή οι εργασίες που γίνονταν από το Δήμο μας στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Πακίων, το οποίο είχε αποφασιστεί από το Δημοτικό συμβούλιο να στεγάσει το Ειδικό Σχολείο δεν είχαν ολοκληρωθεί.

Τη νέα Σχολική χρονιά 2010-2011 το σχολείο ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Δημοτικό Σχολείο Πακίων το οποίο έχει διαμορφωθεί κατάλληλα πλέον γι΄αυτό το σκοπό.

Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου έγινε ο καθιερωμένος Αγιασμός με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς και όλοι οι παρευρισκόμενοι ενθουσιάστηκαν με την διαμόρφωση του νέου διδακτηρίου.

Σήμερα στο σχολείο φοιτούν 12 μαθητές από τους δήμους Ασωπού, Βοιών, Έλους, Μολάων, Μονεμβασίας και Νιάτων.

Το Σχολείο είναι επανδρωμένο από εκπαιδευτικό προσωπικό, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Προϊσταμένη του Σχολείου είναι η εκπαιδευτικός κα Αλειφέρη Παναγιώτα. Το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου απαρτίζεται από ψυχολόγο, λογοθεραπευτή, εργοθεραπεύτρια και κοινωνική λειτουργό και έτσι οι παραπάνω ειδικότητες καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των μαθητών. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι πολύ σημαντικό να πειστούν οι γονείς που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες ότι δεν πρέπει να διστάσουν να τα γράψουν στο Ειδικό Σχολείο. Μόνο έτσι δε θα τους στερήσουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν όπως τους αξίζει και δικαιούνται. Το τηλέφωνο του σχολείου είναι 27320-23547

Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί η μεγάλη συμβολή του συμπατριώτη μας και τέως βουλευτή Λακωνίας Παναγιώτη Σκανδαλάκη που με τις προσπάθειες του διασφαλίστηκε τόσο η αδειοδότηση του Ειδικού Σχολείου αλλά και η χρηματοδότηση του, παρά τις όποιες δυσκολίες που υπήρξαν. Επίσης ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και για τη Προϊσταμένη του 2ου Γραφείου Α’θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, κα. Μυρούλα Κυριάκου που και εκείνη συνέβαλε αποφασιστικά στη λειτουργία του εν λόγω σχολείου. Τους ευχαριστούμε και τους δύο.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *