Εκδήλωση στα Παπαδιάνικα 100 χρόνια Βαλκανικοί Πόλεμοι

Το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Μονεμβασίας, διοργάνωσε δύο ιδιαίτερα επιτυχημένες εκδηλώσεις, αφιερωμένες στους Βαλκανικούς πολέμους.
Η πρώτη στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην δημαρχείου Ασωπού στα Παπαδιάνικα και η δεύτερη στο Πνευματικό Ενοριακό Κέντρο Μολάων.
 Στην εκδήλωση που έγινε στα Παπαδιάνικα μίλησαν: α) Η κ. Δήμητρα Σταθοπούλου – Καπετανάκη σχολική σύμβουλος φιλολόγων Καλαμάτας με θέμα : «Πολεμικές ανταποκρίσεις του κοινωνιολόγου βουλευτή Λακωνίας Θαλή Κουτούπη» β) Ο κ. Γιάννης Μοσχοβάκος , πρώην δήμαρχος Μολάων με θέμα : «Αναφορά στους μαχητές των Βαλκανικών πολέμων» γ) Ο κ. Νεκτάριος Σκάγκος , Ιστορικός –Αρχαιολόγος με θέμα : «Ήρωες της Μονεμβασιάς θανόντες εν πολέμω» δ) Ο κ. Τάντουλος Αντώνης, Διευθυντής του Κ.Υ Βοιών με θέμα : «Οι άγνωστοι Λάκωνες νεκροί των Βαλκανικών πολέμων» Οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στους Λάκωνες αλλά κυρίως στους κατοίκους του Δήμου Μονεμβασιάς που θυσιάστηκαν στους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913, παρουσιάζοντας πλούσιο και μοναδικό εποπτικό υλικό που τεκμηρίωνε τα όσα εισηγήθηκαν.
 Οι παραβρισκόμενοι παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον όλες τις εισηγήσεις και καταχειροκρότησαν όλους τους εισηγητές, ιδιαίτερα συγκινημένοι από όσα άκουσαν. Την εκδήλωση παρουσίασε η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Παναγιώτα Αλειφέρη και χαιρέτησε ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης. Επίσης την παρακολούθησαν οι αιδεσιμολογιότατοι πατέρες Δελακοβίας Νικόλαος και Λεοντακιανάκης Παναγιώτης , ο αντιδήμαρχος Μολάων κ. Μαυρομιχάλης, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Μολάων κ. Κοντοσταθάκος , ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μεταμόρφωσης κ. Σκαρμούτσος η πρώην νομαρχιακή σύμβουλος κ. Μπελεγρή , εκπρόσωποι φορέων , διευθυντές σχολείων και πολύς κόσμος.
Βίντεο Παναγιώτης Σταθάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *