Επιστολή Τριχείλη προς Υπουργό ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤ. & ΤΡΟΦΙΜΩΝ:Μεγάλες απώλειες στην παραγωγή εσπεριδοειδών & ελαιοκάρπου από τις υπερβολικές βροχοπτώσεις

Επιστολή Τριχείλη προς Υπουργό ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤ. & ΤΡΟΦΙΜΩΝ:Μεγάλες απώλειες στην παραγωγή εσπεριδοειδών & ελαιοκάρπου από τις υπερβολικές βροχοπτώσεις

.
Κ. Υπουργέ, κ. Πρόεδρε του Δ.Σ. ΕΛ.Γ.Α.,
Οι υπερβολικές βροχοπτώσεις που πλήττουν συνεχόμενα την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας το τελευταίο διάστημα, έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών και ελαιοδέντρων.
Επιπλέον, οι καθημερινές έντονες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες έχουν δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη διατήρηση της παραγωγής πάνω στα δέντρα.
Ειδικότερα, οι πρώιμες ποικιλίες πορτοκαλιών (Μέρλιν, Ναβαλίνα, κλπ.) και κυρίως η ποικιλία μανταρινιών ‘’Κλημεντίνη’’ εμφανίζουν μεγάλη καρπόπτωση με συνέπεια να χαθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό το αναμενόμενο γεωργικό εισόδημα.
Σε μια περίοδο που ο αγροτικός κόσμος πλήττεται οικονομικά με νέα μέτρα και βρίσκεται σε απόγνωση, η απώλεια του εισοδήματός του θα οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες την οικονομία ολόκληρης της περιοχής, η οποία στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα.
Με δεδομένο ότι οι υπερβολικές βροχοπτώσεις αλλά και η πλημμύρα αποτελούν αίτια καλυπτόμενα ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α., σας καλούμε να μεριμνήσετε άμεσα για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών.
Με εκτίμηση,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *