Ερώτηση Δαβάκη η αποστολή 2 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Μολάων και η ενίσχυση με διασώστες

Ερώτηση Δαβάκη  η αποστολή 2 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Μολάων και η ενίσχυση με διασώστες

 

Ακόμα περιμένουν τα δύο ασθενοφόρα που έχουν σταλεί για ενίσχυση στον Τομέα ΕΚΑΒ Μολάων.

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης με την οποία ζητάει να ενημερωθεί για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Μολάων τόσο σε διασώστες όσο και σε ασθενοφόρα οχήματα.

Ερώτηση

Θέμα: Σχετικά με την αποστολή δύο ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Μολάων και ενίσχυση με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των Μονάδων Υγείας του Νομού Λακωνίας

Κόμμα: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ημερομηνία: 09/03/2018

Καταθέτοντες: Δαβάκης Αθανάσιος

 

 

Προς τον Υπουργό Υγείας

 

Σε συνάντηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων με κυβερνητικούς παράγοντες, στο πλαίσιο του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου που διεξήχθη στην Τρίπολη, αναφέρθηκε πως έχουν σταλεί 2 ασθενοφόρα για την ενίσχυση του Τομέα ΕΚΑΒ Μολάων.

Ωστόσο μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει λάβει χώρα ή δεν υπάρχει ενημέρωση αν στο προσεχές μέλλον θα σταλούν ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ Μολάων.

Καθίσταται για το λόγο αυτό σκόπιμο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας να ενημερώσει τους εμπλεκόμενους φορείς και να απαντήσει επακριβώς για το θέμα.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη  ομιλία του στις 27/2/2018 στην Τρίπολη, εξήγγειλε ότι αναμένεται η πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού στις δομές υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επειδή η υγεία των πολιτών δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και κενών περιεχομένου εξαγγελιών, το υπουργείο υγείας οφείλει να ενημερώσει αναλυτικά για τον αριθμό και το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων αυτών σε κάθε υγειονομική μονάδα της Λακωνίας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:

  1. Πότε εστάλησαν στον Τομέα του ΕΚΑΒ Μολάων τα δύο αυτά ασθενοφόρα για τα οποία έκανε λόγο το κυβερνητικό κλιμάκιο στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου;
  2. Πόσες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού έχουν πραγματοποιηθεί ανά υγειονομική μονάδα στο Νομό Λακωνίας από 1/1/2015.
  3. Πόσες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού προβλέπεται να πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα και σε ποιες υγειονομικές μονάδες στο Νομό Λακωνίας;
  4. Σκοπεύει να ενισχύσει τον Τομέα του ΕΚΑΒ Μολάων με θέσεις του Κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.

πηγη….http://www.ekabnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *