«Ιερό προσκύνημα Οσίου Λουκά Ιατρού Συμφερουπόλεως και Κριμαίας στα Πυργιώτικα – ΝΑΥΠΛΙΟ» ΚΑΠΗ ΜΟΛΑΩΝ

«Ιερό προσκύνημα Οσίου Λουκά Ιατρού Συμφερουπόλεως και Κριμαίας στα Πυργιώτικα  – ΝΑΥΠΛΙΟ» ΚΑΠΗ ΜΟΛΑΩΝ

Αναχώρηση από Μολάους  στις 07:00 π.μ με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση στο   κατάστημα “OLYMPUS PLAZA” στην Τρίπολη.

Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε για το  ιερό προσκύμα  Οσίου Λουκά Ιαρτρού Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Είναι άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ήταν Αρχιερέας και Καθηγητής – Χειρουργός. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και ξενάγηση στο Μουσείο.

Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για το Ναύπλιο. Θα κάνουμε ξενάγηση πόλης με το τρενάκι (προαιρετική). Μπορούμε να δούμε το νησάκι Μπούρτζι, την Ακροναυπλία, την πλατεία Συντάγματος όπου υπάρχουν τα δύο τουρκικά τζαμιά, το ένα στέγαζε την πρώτη Βουλή των Ελλήνων και το άλλο το πρώτο Αλληλοδιδακτικό σχολείο.

Επίσης τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα όπου δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας και το ναό του Αγίου Γεωργίου όπου υπάρχει αντίγραφό του μυστικού δείπνου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και είναι και ο Θρόνος του Όθωνα του πρώτου Βασιλιά της Ελλάδας. Μπορούμε να περπατήσουμε στα στενά δρομάκια και τα σοκάκια της παλιάς πόλης, να δούμε τους ανδριάντες του Όθωνα, του Καποδίστρια και του Κολοκοτρώνη έφιππου στο ομώνυμο πάρκο.

Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και ξεκούραση.

Αναχώρηση από Ναύπλιο 16:30 μ.μ

Τιμή εισιτηρίου 15 € για τα μέλη του ΚΑΠΗ και 18 € για τα μη μέλη!

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2732022014 ΚΑΠΗ

και 6974806918 κα Ρίτα Παϊσιου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *