ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗ Δ.Κ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗ Δ.Κ ΝΕΑΠΟΛΗΣ


Στο στάδιο της υλοποίησης εισέρχεται το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ Ο.Τ 7 Δ.Κ ΝΕΑΠΟΛΗΣ».
            Η σχετική σύμβαση κατασκευής του έργου, προϋπολογισμού  911.690,33 €, υπογράφηκε σήμερα 20/09, από το Δήμαρχο Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Γ. Τριχείλη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΥΡΙΑ Κατασκευαστική Α.Ε.
            Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α), στο πλαίσιο του Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας –Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013 και η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσής του είναι 12 μήνες.      
            Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή Νέου Παιδικού και Βρεφονηπιακού σταθμού στο Ο.Τ. 7 της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης,  συνολικής  κάλυψης Ε = 867,80 m²  με Ε υπογείου=338.07 m2,  Ε ισογείου = 769.01 m² και Ε ημιυπαιθρίων = 69,28m².
            Οι χώροι που έχουν προβλεφθεί είναι ανάπαυσης, απασχόλησης και ψυχαγωγίας νηπίων, αίθουσες υποδοχής (πολλαπλών χρήσεων), κουζίνα – τραπεζαρία, WC, γραφεία διοίκησης, αποθήκες, και προσβάσεις για ΑμΕΑ.
            Ο παιδικός και βρεφικός σταθμός σχεδιάστηκε με βάση το κτιριολογικό πρόγραμμα της εγκυκλίου ΔΤΧ/Β/4234/1616/1983 «Προδιαγραφές παιδικών σταθμών», για 60 θέσεις ως εξής:
·         Τομέας βρεφών (2-18 μηνών): 10 θέσεις
·         Τομέας νηπίων (1.5 – 5.5 ετών): 50 θέσεις
            Επίσης προβλέπεται διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου (φύτευση δέντρων, χώροι πρασίνου, ηλεκτροφωτισμός κ.τ.λ).                                
            Με την κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού αφενός θα επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα στέγασης των νηπίων της Δ.Ε Νεάπολης και αφετέρου  θα αναβαθμιστεί η ποιότητα  των παρεχομένων υπηρεσιών προς  τους μικρούς μαθητές της Δημοτικής Ενότητας. 
           
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *