Με επιτυχία το Αντάμωμα συμμαθητών Δημοτικού Σχολείου Πακίων



    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η εκδήλωση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πακίων «Η ΒΡΥΣΟΥΛΑ», αντάμωμα συμμαθητών των 10ετιών, 1970,1980 και 1990, την 3η Αυγούστου 2013 στον αύλιο χώρο του Ειδικού Σχολείου στα Πάκια.
Τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννης Κωστάκος.
     Η συνάθροιση των παλαιών συμμαθητών και δασκάλων, προκάλεσε μεγάλη συγκινησιακή φόρτωση και στις δύο πλευρές. Οι εκπλήξεις, η χαρά και η συγκίνηση ήταν έκδηλη.
     Οι δάσκαλοι που παρευρέθησαν ήταν, ο κ. Κων/νος Πραχάλης ο οποίος είχε υπάρξει και μαθητής σε αυτό το σχολείο και οι θύμισες που μας διηγήθηκε και από τις δύο θέσεις του μαθητή και του δάσκαλου με διαφορά δύο δεκαετίες, ήταν εξαιρετικές και επικράτησε συγκίνηση. Έχει όπως τον γνωρίζουμε όλοι και το ταλέντο να αφηγείται και να αισθάνεσαι ότι εκείνη την στιγμή συμβαίνει. Η κ. Ματένια Κόκκορη, που ήταν η έκπληξη της βραδιάς, γιατί δεν γνωρίζαμε αν ήταν καλά να έρθει από μακριά, ο κ. Παναγιώτης Τούντας, η κ. Βασιλική Μυλωνά Κρυπωτού, και ο κ. Κων/νος Μπούσκος. Όλοι και αυτοί είχαν κάτι να διηγηθούν με συγκίνηση. Η πρόσκληση για την εκδήλωση δε αυτή, όπως είπαν, πραγματικά τους ξάφνιασε δίνοντάς τους μεγάλη χαρά, καθώς και το αναμνηστικό που πήραν όλοι, το οποίο έγραφε,

 «Αφιερωμένο σε σας τον Δάσκαλο-α μας τον παιδαγωγό μας, που μας διδάξατε την Ελληνικότητα, το λογισμό και το όνειρο. Σε σας που μας δώσατε φτερά στο νου και στη ψυχή. Μας διδάξατε ότι η αυτογνωσία είναι το κλειδί για κάθε επιτυχία. Με όλα αυτά ο κάθε μαθητής σας προχώρησε στη ζωή του, άλλος πολύ και άλλος περισσότερο, μα κυρίως είμαστε χρήσιμα μέλη της κοινωνίας που ζούμε.

   Γι’αυτό σας εκφράζουμε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας!

   Σας θυμόμαστε πάντα με Σεβασμό!!
   Οι μαθητές σας του Δημοτικού Σχολείου Πακίων
Δια του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πακίων «Η ΒΡΥΣΟΥΛΑ» 
     Τα αναμνηστικά έδωσαν, ο Αιδεσιμώτατος π. Παναγιώτης Λεγάκης που και αυτός γύρισε στη δεκαετία του 1970 που ήταν μικρός μαθητής. Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Καρούνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σπύρος Καρούνης, η Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου κ. Παναγιώτα Αλειφέρη η οποία μας καλωσόρισε στο σχολείο μας και όχι μόνο, γιατί τώρα αυτή είναι η Προισταμένη σε αυτό, η κ. ¨Αντα Αρώνη εκ μέρους όλων των μαθητών του σχολείου, η οποία σίγουρα κατάφερε όλους να γυρίσουν αρκετά χρόνια πίσω, να θυμηθούν και να στοχαστούν.
      Αναφέρθησαν και οι κ.Δημήτριος Λιανός και κ. Άννα Φουντά, καθώς και η δασκάλα θρύλος κ. Νίκη Ντανάκα Καρούνη, που δεν παρευρέθησαν.
      Στην κ. Νίκη Ντανάκα αναφέρθηκε και ο κ. Πραχάλης γιατί ήταν η δασκάλα που τον υποδέχτηκε παιδάκι μαθητή το 1950 και η γραμματέας του Συλλόγου κ. Δήμητρα Κρυπωτού η οποία της ενεχείρησε το αναμνηστικό με σεβασμό και αγάπη μέσω του ανιψιού της Μιχάλη Καρούνη.
       Όλοι σχεδόν οι ανωτέρω ξεκίνησαν από αυτό εδώ το χωριουδάκι με την φρεσκάδα και την δύναμη της νιότης τους, στην αυγή της σταδιοδρομίας τους με όνειρα πολλά.
       Αυτοί οι άοκνοι δάσκαλοι ενέπνευσαν τους μικρούς μαθητές να αγαπήσουν την γνώση, το συλλογισμό, τον αναστοχασμό. Προσπάθησαν να μυήσουν τους μαθητές τους στο ατέρμονο ταξίδι της γνώσης, στο ατέρμονο παιχνίδι της ζωής.
 Φαίνεται ότι τα κατάφεραν και με την εκδήλωση, αυτοί οι μικροί τότε μαθητές αλλά οι σήμερα ενεργείς πολίτες αυτού του χωριού και όχι μόνο, αναγνωρίζοντας την προσφορά των δασκάλων τους έκαναν σπονδή στις θύμισες και τους είπαν με αυτό τον τρόπο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!
        Είναι σπουδαίο να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις, στους δύσκολους καιρούς της κρίσης εδραιώνουμε έτσι τις ηθικές αρχές και περιχαρακώνουμε τις πραγματικές αξίες της ζωής, ΓΙ’ ΑΥΤΟ η εκδήλωση έκλεισε με την ευχή να ξαναγίνει και να είμαστε όλοι ξανά εδώ και περισσότεροι!!!!!             

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *