ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΥΞΗ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη, γιορτάστηκε και εφέτος η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στο φερώνυμο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου στη Συκέα.
Χιλιάδες πιστών έφθασαν από όλη τη Λακωνία και πέρα από αυτή, για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου εναποθέτοντας τις ελπίδες των στο Άγιο Νεκτάριο.
Ο Άγιος Νεκτάριος είναι ο μεγαλύτερος σύγχρονος Άγιος της Εκκλησίας μας. Εκατομμύρια Ορθοδόξων Χριστιανών επικαλούνται το όνομά του και δέχονται τα δώρα των θαυματουργιών του.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ,κ,Ευστάθιος.
 Την ημέρα της εορτής ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Παναγιώτατον Μητροπολίτην Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιον τον και Πρόεδρον της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
Εψάλλησαν τα εγκώμια του Αγίου και ακολούθησε λιτάνευσις του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου γύρωθεν του Ιερού Ναού με την συνοδεία της Φιλαρμονικής της Δημοτικής Ενότητας Μολάων. Ο εορτασμός έκλεισε με δέηση και με ευχές από το σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Ευστάθιο,τέλος στην αίθουσα τελετών του Ιερού Προσκυνήματος, δόθηκε μικρή δεξίωση

  Την Εορτή τίμησαν με την παρουσία των ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Τριχείλης,ο Υφυπουργός της Εθνικής Αμυνας κ. Δαβάκης,ο Διοικητής του ΚΕΕΜ κ. Μακρής ,η Αντιπεριφερειάχης  κα. Τζανετέα η

Βουλευτής κα. Πατριανάκου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Συκιάς κ. Σαργκάνης,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αβδούλος,οι Αντιδήμαρχοι κ. Μαυρομιχάλης κ. Σουρλάς,κ. Βουνελάκης,η Πρόεδρος του  Ν.Π.Δ κα. Αλειφέρη, ο Αστυνομικός διευθυντής Λακωνίας κ. Μαρουδάς,ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων κ. Γιάννου,ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Μολάων κ. Τσολομύτης, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Συκιάς και πλήθος πιστών από όλη την περιοχή.
Η γιορτή του Αγίου Νεκταρίου στη Συκιά είναι αυτό πού πείθει και τον πιο δύσπιστο ακόμη για την μεγάλη θρησκευτική ευλάβεια και την πίστη στην ορθοδοξία και την μεγάλη αγάπη στην Εκκλησία των κατοίκων της περιοχής μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *