Με λαμπρότητα η Εορτή του Αγίου Νεκταρίου στη Συκέα

Με λαμπρότητα η Εορτή του Αγίου Νεκταρίου στη Συκέα

dsc_0001

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκε  η  εορτή του Αγίου Νεκταρίου, στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα  στην Συκέα. Η προσέλευση των προσκυνητών ήταν αθρόα και συγκινητική, καθώς πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες πανηγύρεις της Λακωνίας, όπου στον Ιερό Ναό φυλάσσεται απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.

Η εικόνα με τους μπλοκαρισμένους δρόμους από τα δεκάδες λεωφορεία και τις εκατοντάδες των αυτοκινήτων,  έδιναν  στη γύρω περιοχή  μια άλλη εικόνα, ασυνήθιστη για την καθημερινότητα, όλ’ αυτά όμως μαρτυρούσαν το μεγάλο εορταστικό γεγονός.

Οι εκατοντάδες προσκυνητές είχαν σχηματίσει μεγάλη ουρά και περίμεναν  υπομονετικά, προκειμένου να φθάσει η σειρά τους για να προσκυνήσουν το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου.

Στον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε και ομίλησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μολάων της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Πετρολέκας, ενώ συμμετείχαν Ιερείς των ενοριών της περιοχής. Μετά το πέρας του Εσπερινού ετελέσθη η ιερά  παράκλησις εις τον Άγιον και το μεσονύκτιον ετελέσθη από τον Εφημέριον του Ιερού Προσκυνήματος Πρωτοπρεσβύτερον π. Σταύρον Βαρράν, Ιερά αγρυπνία για τους αγρυπνούντες προσκυνητές.

Την κυριώνυμον ημέραν ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, χοροστάτησε εις τον όρθρον και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, καθώς επίσης και της Ιεράς Λιτανεύσεως του Ιερού Λειψάνου και της εικόνος του θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου, πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικόν Επίτροπον Μολάων  Αρχιμανδρίτην  π. Γεράσιμον Πετρολέκα και από  Ιερείς της περιοχής, ενώ ομίλησε επικαίρως για τις  πολλές αρετές και το έργο του τιμωμένου Αγίου.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, η πρ. Βουλευτής κα Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Αβδούλος, ο Αντιδήμαρχος  της Δ.Ε. Μολάων κ. Κωνσταντίνος  Μαυρομιχάλης, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κα Παναγιώτα Αλειφέρη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Γεώργιος Βουνελάκης, Ζωή Ρεπαπίνου και Θεοδούλη Σπυριδάκου και η Περιφερειακή Σύμβουλος, κα Ματούλα Μπελεγρή.

Επίσης παρέστησαν, το τοπικό Συμβούλιο Συκέας, με τον πρόεδρο κ. Γεώργιο Σαργκάνη, ο πρόεδρος της Δ. Κ. Μολάων κ. Ευθύμιος Κοντοσταθάκος, οι πρόεδροι των Τ.Κ. Μεταμόρφωσης και Πακίων, κ.κ. Παναγιώτης Σκαρμούτσος και Μιχαλής Καρούνης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας κ. Γεώργιος Μαρουδάς, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ κ. Αθανάσιος Ρεκουνιώτης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων κ. Παναγιώτης Γιάννου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μολάων-Νέαπολης κ. Χρήστος Νικολέτος και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Τέλος ακολούθησε δεξίωση την οποία παρέθεσε η Διοικούσα επιτροπή στην  αίθουσα τελετών του Ιερού Προσκυνήματος, ενώ οφείλουμε για μια ακόμα φορά να επισημάνουμε την άρτια οργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων.

πηγη κειμενου…http://www.monemvasianews.gr/

dsc_0007 dsc_0012 dsc_0025 dsc_0027 dsc_0031 dsc_0035 dsc_0038 dsc_0052 dsc_0057 dsc_0058 dsc_0064 dsc_0070 dsc_0071 dsc_0077 dsc_0079 dsc_0080 dsc_0081 dsc_0082 dsc_0083 dsc_0085 dsc_0087 dsc_0005dsc_0090 dsc_0092

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *