Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του ΥΦΕΘΑ κ. Θανάση Δαβάκη στην Ν. Κορέα

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του ΥΦΕΘΑ κ. Θανάση Δαβάκη στην Ν. Κορέα

Ολοκληρώθηκε σήμερα η επίσκεψη του ΥΦΕΘΑ κ. Θανάση Δαβάκη στη Νότιο Κορέα, όπου συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Κατά την τριήμερη επίσημη επίσκεψη, ο κ. Δαβάκης συμμετείχε στις επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας κα ParkGeunhye, τον Πρόεδρο του Κορεατικού Κοινοβουλίου και μελών του ελληνοκορεατικού επιχειρηματικού forum. Στο πλαίσιο των συναντήσεων αυτών, ο κ. Δαβάκης υπέγραψε συμφωνία με τον Κορεάτη ομόλογό του κ. BaekSeungjooγια αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
Η επίσημη επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο μνημείο των Ελλήνων πεσόντων του Εκστρατευτικού Σώματος του πολέμου της Κορέας (1950 -53).
Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ο κ. Δαβάκης δήλωσε: «Η συγκίνηση είναι μεγάλη, γιατί η παρουσία μας εδώ, με επικεφαλής τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σηματοδοτεί την τιμή και την αναγνώριση που η Ελληνική Πολιτεία αποτίει στους πεσόντες μαχητές του πολέμου της Κορέας. Η θυσία τους έκανε ξακουστή στα πέρατα του κόσμου την Ελληνική ανδρεία, η οποία πάντοτε μαχόταν για τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων . Η συγκίνηση γίνεται μεγαλύτερη γιατί στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν και οι βετεράνοι εκείνου του εκστρατευτικού σώματος, ο Υποστράτηγος ε.α. Στυλιανός Δράκος και ο Αντισμήναρχος ε.α Ακριβός Τσολάκης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *