Σεμινάριο για τα τοπικα προιόντα -πραγκτικές υγείας και ιοκονομίαςπου διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Φεβρουαρίου στους Μολάους, το σεμινάριο β΄ επιπέδου, που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων, με θέμα «Πρακτικές Υγείας και Οικονομίας. Τα τοπικά προϊόντα στο τραπέζι μας».
Το σεμινάριο παρακολούθησαν πάνω από 70 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη τη Λακωνία και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.
Παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους και τις δύο ημέρες, ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Κολιάκος, ο αντιδήμαρχος Κουτσονικολής Χαράλαμπος, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Πακίων Μιχάλης Καρούνης και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Παναρίτης.
Όλοι παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις που πράγματι καθήλωσαν τους συμμετέχοντες και άγγιξαν πτυχές που ούτε καν φανταζόμασταν, σε θέματα για την υγεία, τη διατροφή, τα τοπικά προιόντα, το περιβάλλον, την τοπική οικονομία κλπ.
Τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε το εργαστηριακό μέρος του σεμιναρίου, σε πρώτη φάση στο ΕΠΑΛ Μολάων και στη συνέχεια στο εργοστάσιο του αγροτικού συνεταιρισμού Μολάων – Πακίων, όπου έγινε παρουσίαση πολλών τοπικών προϊόντων (λάδι, κρασί, τυρί, ελιές, ζυμαρικά, αρτοσκευάσματα κλπ) από εκπροσώπους τυποποιητικών μονάδων της περιοχής, τους οποίους και θερμά ευχαριστούμε, για την παρουσία τους και την προσφορά προϊόντων τους που όλοι δοκίμασαν και ενθουσιάστηκαν από την ποιότητά τους.
Πραγματικά τα προιόντα της περιοχής μας, είναι εξαιρετικά και αξίζει τον κόπο να κάνουμε το παν να βρουν το δρόμο προς το τραπέζι μας και να τύχουν της καταξίωσης που τους αξίζει.
Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν αποκόμισαν σημαντικές γνώσεις και πήραν πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, που θα χρησιμοποιήσουν στα σχολεία τους για την εκπαίδευση των μαθητών με την πραγματοποίηση σχετικών προγραμμάτων.
Όλοι εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια, όπως προκύπτει και από τα φύλλα αξιολόγησης που συμπλήρωσαν στο τέλος και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, για το επιστημονικό επίπεδο του σεμιναρίου, για τη φιλοξενία που τους παρείχαμε, για την περιοχή μας, τους κατοίκους της, τους παραγωγούς και τα προιόντα μας.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Προς: Τους εκπροσώπους μεταποιητικών μονάδων της περιοχής, που συμμετείχαν στο σεμινάριο του ΚΠΕ Μολάων στις 3 και 4 Φεβρουαρίου 2012 με θέμα: «Πρακτικές υγείας και οικονομίας. Τα τοπικά προιόντα στο τραπέζι μας.»

1) Βλάχου Άννα «ΚΑΣΕΛ»
2) Τσιμπίδη Γιώργο «Οινοποιητική Μονεμβασίας»
3) Παπαγεωργίου Κυριακή «SATIVA»
4) Κυριαζάκο Χρήστο τυροκομικά
5) Κατσώρη Γιάννη παραδοσιακά ζυμαρικά
6) Κόντε Δημήτρη προιόντα κρέατος
7) Λίρα Χαράλαμπο «ΒΙΟGRECO»
8) Δελήγιαννη Πουλίκο αρτοποιία – ζαχαροπλαστική
9) Aγροτικό Συνεταιρισμό Μολάων – Πακίων

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων, σας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο που πραγματοποίησε στους Μολάους, στις 3 κα 4 Φεβρουαρίου 2012 και για τις πλουσιοπάροχες προσφορές των προϊόντων σας, που πραγματικά ήταν εξαιρετικά και σχολιάστηκαν με τα καλύτερα λόγια από όλους τους συμμετέχοντες.
Επίσης θερμά ευχαριστούμε τον αγροτικό συνεταιρισμό Μολάων – Πακίων για την άψογη φιλοξενία του, την ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου και για την άψογη συμπεριφορά των υπευθύνων του.
Η συμβολή σας και οι παρεμβάσεις σας, ήταν ουσιαστικές και συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία του σεμιναρίου μας.
Νιώθουμε περήφανοι για τον τόπο μας που διαθέτει τέτοιου επιπέδου επιχειρήσεις και τέτοια ποιοτικά προϊόντα καθώς και επαγγελματίες με μεγάλη γνώση, μεράκι και άποψη.
Αξίζει τον κόπο να κάνουμε όλοι το παν να βρουν τα προϊόντα αυτά το δρόμο προς το τραπέζι μας και να τύχουν της πανελλήνιας καταξίωσης (και όχι μόνο), που τους αξίζει.
Στους δύσκολους καιρούς που περνάει η κοινωνία μας, οι προσπάθειες και ο αγώνας ο δικός σας, μας κάνουν να ελπίζουμε για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.

Ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Μολάων
Νικόλαος Παπαδάκης και η παιδαγωγική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *