Σημαντικά εργα στην Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης

Σημαντικά εργα στην Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
  Παρά τις δυσκολίες και το πενιχρό προσωπικό που ήταν αναντίστοιχο των αναγκών καταφέραμε να διατηρήσουμε για ένα ακόμα καλοκαίρι την πόλη μας καθαρή. Παράλληλα γίνονται έργα που έχουν ολοκληρωθεί κι άλλα που βρίσκονται σε εξέλιξη.  Για όλα αυτά που εσείς κατά καιρούς μας προτείνετε  κι εμείς με τη σειρά μας αξιολογούμε και μεθοδεύουμε με κοινό γνώμονα να γίνει η καθημερινότητα όλων μας καλύτερη στην πόλη μας.
  Κρατώντας την υπόσχεσή  μας για αυτή την επικοινωνία μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης σας ενημερώσουμε για τα μικρά ή μεγάλα βήματα που μέχρι τώρα κάναμε.
ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΧΑΡΑΞΗ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Με το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου λύσαμε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα δεκαετιών. Η «χάραξη αιγιαλού» σε όλο το παραλιακό μέτωπο. Κάτι που δε μας επέτρεπε οποιαδήποτε εργασία γιατί θα κρινόταν παράνομη. Μας δίνετε πλέον η  δυνατότητα να σχεδιάσουμε και να προγραμματίσουμε έργα ανάπλασης κι υποδομής. Μετά από αυτό:
α) Θα προκηρυχθεί  αρχιτεκτονικός διαγωνισμός με θέμα «ανάπλαση παραλιακής ζώνης», έτσι ώστε η πρόταση  που θα κριθεί κατάλληλη σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού από την επιτροπή να είναι αυτή που θα εφαρμοστεί. Το έπαθλο θα είναι 20.000 €.
β) Λύθηκε το πρόβλημα των στεγάστρων (κιόσκια) που λειτουργούσαν χωρίς νόμιμη άδεια μέχρι τώρα. Με τη σύμφωνη γνώμη των καταστηματαρχών αποσύρθηκαν τα υπάρχοντα και προωθήθηκαν οι νέες αιτήσεις με καινούριες προδιαγραφές, μικρότερων διαστάσεων κι αισθητικά πανομοιότυπα.
γ) Σε εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη για την επισκευή της παραλιακής γέφυρας ούτως ώστε να λυθεί το πρόβλημα από τα λιμνάζοντα νερά που αποτελούν εστία μόλυνσης, κόστους 20.000 €
δ)  Σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται και η μελέτη για την ανακατασκευή του κτηρίου της Δημοτικής Πλαζ (πρώην Καρνάγιο).
ε)  Ανατέθηκε η επισκευή της μικρής προβλήτας (μικρός μόλος έναντι Ξενοδοχείο Αϊβαλί) και σε λίγο καιρό ξεκινά, κόστους 29.000€  
στ) Αναβάθμιση της δεύτερης παιδικής χαράς (θέση Ερείπιο) με τοποθέτηση ειδικού δαπέδου, συντήρηση οργάνων και περίφραξης.
ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ
α) Συνεχίζονται οι εργασίες ολοκλήρωσης του καινούριου Νηπιαγωγείου, συνολικού κόστους  550.000 €
β)  Στον ίδιο οικοπεδικό χώρο ξεκινά σε λίγες μέρες η ανέγερση του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού 60 θέσεων,  έκτασης 867,80τ.μ. συνολικού κόστους 1.500.000 €. Μέχρι την ολοκλήρωσή του ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός μετεφέρθη σε άλλο μισθωμένο κτήριο που διαμορφώθηκε κατάλληλα για αυτό το σκοπό και στελεχώθηκε κατάλληλα ώστε να προσφέρουν και σίτιση στα παιδιά που φιλοξενεί,  με τη συνδρομή του Νομικού Προσώπου του Δήμου και τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων. Επιτέλους τα παιδιά προσχολικής ηλικίας της περιοχής μας, θα έχουν τα δικά τους καινούρια σχολικά κτήρια, κάτι που κάνει όλους μας περήφανους που σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε όνειρο δεκαετιών.
γ) Έγινε επισκευή στο κτήριο του Γυμνασίου με μόνωση όλης της  δυτικής πλευράς του κτηριακού συγκροτήματος εξωτερικά και εσωτερικά  ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη στατικότητας.
δ) Προχωρεί  το τοπικό ρυμοτομικό απαραίτητο για τη μελλοντική ανέγερση  νέας πτέρυγας στο κτηριακό συγκρότημα του Λυκείου το οποίο έχει κατασκευαστεί σε χώρο με χρήση γης διαφορετική.
ε) Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης και επίστρωση ειδικού τάπητα στους αθλητικούς εξωτερικούς χώρους.
ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
  Χρηματοδοτήθηκε η μουσειολογική μελέτη  με ποσόν 86.000 € από το LEADER για την κατασκευή του Ναυτικού Μουσείου που θα φιλοξενηθεί στο παλιό  Δημοτικό Σχολείο που  θα διαμορφωθεί κατάλληλα για αυτό το σκοπό.
ΟΔΟΠΟΙΙΑ – ΥΔΡΕΥΣΗ
α) Ολοκληρώνεται το έργο της αντικατάστασης εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στη Νεάπολη προϋπολογισμού 1.200.000 €  και εντάσσονται τμήματα που δεν είχαν προβλεφθεί αρχικά στις περιοχές Ψαφάκι- Βροντά- Βαρκά.
β) Ολοκληρώθηκε η κατασκευή πεζοδρομίων και η τοποθέτηση φωτιστικών  από το Ξενοδοχείο Αρσενάκος έως το Δέλτα. Ξεκίνησε επίσης η κατασκευή πεζοδρομίων στην περιοχή Βαρκά.
γ) Δημοπρατήθηκε η κατασκευή καινούριας δεξαμενής στη περιοχή «Ράχες» σε έκταση που δώρησε για το σκοπό αυτό η κ. Αννέζα Γράψα. Η δεξαμενή θα έχει χωρητικότητα 150 m3,  επαρκή για  να υδροδοτεί την Νεάπολη σε περιόδους αιχμής χωρίς πρόβλημα, έργο κόστους 40.000 €.
δ) Έγιναν διανοίξεις δρόμων σε διάφορα σημεία της πόλης  (πλησίον Λυκείου, περιοχή Ψαφακίου κ.λ.π.)  και τσιμεντοστρώθηκαν προβληματικά κομμάτια οδοποιίας εντός οικισμού που ήταν χωματόδρομοι.
ε)  Τοποθετήθηκαν καινούριες ταμπέλες ονοματοδοσίας οδών  σε όλους τους δρόμους της πόλης , κόστους 9.000 €
στ) Κατασκευάστηκε εκ νέου το στηθαίο της δεύτερης γέφυρας που αποτελούσε κίνδυνο για τους πεζούς με σχέδιο ίδιο με την αρχική κατασκευή και τοποθετήθηκαν νέα κάγκελα στην γέφυρα της παραλίας.
ΠΑΡΑΔΕΙΣΙ

Φωταγωγήθηκε το μονοπάτι του Παραδεισιού , έργο κόστους 11.500 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *