Συζήτηση-απόφαση περί της ασφάλειας των κατοίκων & νοικοκυριών της ΤΚ:Πακίων από διαρρήξεις , κλοπές κ.λ.π απο το Τοπικό Συμβούλιο Πακίων .

Συζήτηση-απόφαση  περί  της  ασφάλειας  των  κατοίκων  & νοικοκυριών  της ΤΚ:Πακίων από διαρρήξεις , κλοπές κ.λ.π απο  το Τοπικό Συμβούλιο Πακίων                   .

Στην Τοπική Κοινότητα Πακίων του Δήμου Μονεμβασίας σήμερα 5-2-2013 ημέρα της εβδομάδας Τρίτη  & ώρα  20.00, συνήλθε σε δημόσια Τακτική Συνεδρίαση το  Συμβούλιο  της Τοπικής Κοινότητας Πακίων δυνάμει των σχετικών διατάξεων του Ν.3852/4-6-2010 & σύμφωνα με την αριθ. 2/30-01-2013 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου αυτού η οποία επιδόθηκε στα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, για την συζήτηση και λήψη απόφασης επί των κατωτέρω θεμάτων  της ημερήσιας διάταξης.

Συζήτηση  περί  της  ασφάλειας  των  κατοίκων  & νοικοκυριών  της ΤΚ:Πακίων
                 από διαρρήξεις , κλοπές κ.λ.π.
Πριν από την έναρξη της Συνεδρίασης, διαπιστώθηκε ότι σε σύνολο (3) μελών ήταν:               
                     ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                                         ΑΠΟΝΤΕΣ
  1. Μιχαήλ         Κ. Καρούνης (Πρόεδρος)                               Ουδείς
  2. Μαρία          Κ.  Καλαμβόκη
  3. Καλλιόπη     Γ.  Μιχελάκου
            Στη Συνεδρίαση ήταν παρόν και ο υπάλληλος του Δήμου Μονεμβασίας, Ιωάννης Μιχ. Μιχελάκος, που έχει οριστεί γραμματέας του Τοπικού Συμβουλίου, για την τήρηση του Πρακτικού.
Επίσης στην συνεδρίαση παρέστησαν οι κάτωθι:
Ο Κος θεόδωρος Δ. Μπουντούνης Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συν/σμού Μολάων-Πακίων. Ο Ιερέας  του χωριού Παναγιώτης Λεγάκης – Ο Κος Κων/νος Μαυρομιχάλης Αντιδήμαρχος της ΔΕ:Μολάων – Ο κος Μεϊμέτης Στυλιανός υποδ/της του Α/Τ. Μολάων – Ο κος Σπυρίδων Λ. Καρούνης Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πακίων «Η Βρυσούλα» – Η κα ΄Εφη Πανουριά  Πρόεδρος του Συλλόγου γυναικών Πακίων – Ο κος Χρύσανθος Τσαντρίζος απόστρατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας – & αρκετοί κάτοικοι της ΤΚ:Πακίων.
                        Ο κ. Πρόεδρος ύστερα από την διαπίστωση απαρτίας,  κήρυξε την έναρξη της Συνεδρίασης & εισηγήθηκε τα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης, για τα οποία λήφθηκαν οι αποφάσεις που καταχωρούνται  ως  κατωτέρω:

Για το ανωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης, ο κ. Πρόεδρος είπε τα εξής: 
      Τις τελευταίες 10 ημέρες όπως όλοι σας γνωρίζετε στο χωριό μας έχουν πραγματοποιηθεί διαρρήξεις οικιών – αγροικιών – Ι. Ναών & αυτοκινήτων.
Κάποια περιστατικά έχουν γίνει σε ακατοίκητες οικίες αλλά & σε κατοικήσιμες & ενδεχομένως να έχουν γίνει διαρρήξεις & σε άλλες οικίες οι οποίες όμως να μην έχουν γίνει αντιληπτές.
Έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 10 τέτοιες περιπτώσεις τις τελευταίες μέρες στο χωριό μας οι οποίες σε συνδυασμό με την παραμονή αλλοδαπών σε παλαιά ακατοίκητα σπίτια τα οποία δεν πληρούν τις δέουσες συνθήκες υγιεινής & αποτελούν εστίες μολυσματικών ασθενειών  εμένα προσωπικά με ανησυχούν παρά πολύ  σαν Πρόεδρο ΤΚ:Πακίων αλλά & σαν οικογενειάρχη.
Οφείλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς το Α/Τ. Μολάων  που για όλα τα παραπάνω φροντίζει άμεσα να ανταποκρίνεται στα καλέσματά μας & είναι στην διάθεση των κατοίκων του χωριού μας κάθε στιγμή.
Για τα ανωτέρω μίλησα & με τον Αστυνομικό δ/ντή Σπάρτης ο οποίος μας έστειλε για την συνεδρίασή αυτή   τον Κο Μεϊμέτη Στυλιανό ο οποίος είναι υποδ/τής  του Α/Τ.Μολάων .
Ο κος Πρόεδρος αφού τελείωσε την εισήγησή του έδωσε το λόγο στον κον Μεϊμέτη ο οποίος  είπε:
‘Όλα όσα προανάφερε ο κος Πρόεδρος η Αστυνομία τα γνωρίζει πολύ καλά & προσπαθεί είτε με περιπολίες –μπλόκα – έρευνες – ελέγχους να αντιμετωπίσει όλα τα ανωτέρω που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στα Πάκια αλλά & σε άλλα χωριά.
Προσπαθούμε να βρούμε κλοπιμαία & ο Αστυνομικός Δ/ντής  Λακωνίας έχει εκπονήσει σχέδιο δράσης για την πρόληψη διαρρήξεων , κλοπών αλλά & για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας & ανθρώπινης ζωής.
Ας προσέξουμε λοιπόν όλοι μας , να γίνουμε & λίγο πιο παρατηρητικοί & να καταγγέλλουμε
στην Αστυνομία  κάθε ύποπτη κίνηση που αντιλαμβανόμαστε.
Ακολούθως πήρε το λόγο ο ιερέας του χωριού  ο οποίος  είπε: Είναι λυπηρό στο χωριό μας να ζούμε τις τελευταίες ημέρες τέτοιες καταστάσεις  πρωτόγνωρες  για την τοπική μας κοινωνία & όσο γίνονται κλοπές & διαρρήξεις σε οικίες – αγροικίες – αυτοκίνητα ακόμα & σε Εκκλησίες  είμαστε τυχεροί προς το παρόν διότι δεν έχουμε περίπτωση απώλειας ανθρώπινης ζωής ή τραυματισμών.
Ας ελπίσουμε με την βοήθεια του θεού αλλά & της Δημοτικής & Αστυνομικής αρχής όλα να εξομαλυνθούν & να μην συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.
Η κα Δήμητρα Κρυπωτού στην συνέχεια  μέλος  συμβουλίου του  Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πακίων «Η Βρυσούλα» είπε:
Χωρίς να είμαι κουραστική & γραφική θέλω να τονίσω την σοβαρότητα της κατάστασης & πως & η εξώπορτα της οικίας μου πριν από αρκετές ημέρες παραβιάστηκε γεγονός που δείχνει πως τελευταία στιγμή  γλυτώσαμε κλοπή ή οτιδήποτε άλλο άσχημο γεγονός στην οικογένειά μου.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κος Χρύσανθος Τσαντρίζος συνταξιούχος πρόσφατα της Ελληνικής Αστυνομίας ως ανώτερος αξιωματικός & είπε τα εξής:
Θέλω να πω πως το πρόβλημα αυτό παίρνει σοβαρές διαστάσεις τους τελευταίους μήνες γενικά στην Ελλάδα αλλά & στο χωριό μας που δεν είχε ποτέ τέτοια κρούσματα.
Είναι γεγονός πως τα επαρχιακά αστυνομικά τμήματα κινούνται μεθοδικά αλλά δεν έχουν επάρκεια σε ανθρώπινο δυναμικό με αποτέλεσμα να είναι ελλιπής η περιφρούρηση & ο έλεγχος σε μία μεγάλη περιοχή όπως είναι η δική μας.
Πιστεύω πως η Δημοτική μας αρχή σε συνεργασία με το Α/Τ. Μολάων θα δώσει ικανοποιητικές λύσεις έτσι ώστε να ησυχάσουν  & οι κάτοικοι του χωριού μας , αλλά & της ευρύτερης περιοχής.
Αφού ευχαρίστησε & πάλι ο κος Τσαντρίζος πήρε το λόγο ο Κος Μαυρομιχάλης Κων/νος ως Αντιδήμαρχος της ΔΕ:Μολάων & είπε:
Τις τελευταίες ημέρες έχω συζητήσει με το Κον Δήμαρχο το πρόβλημα αυτό που παρατηρείται στα Πάκια , αλλά & στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.
Υπάρχει αμέριστη διάθεση από την πλευρά της  Δημοτικής αρχής για να δώσουμε ασφάλεια στους πολίτες & κατοίκους του Δήμου μας σε προσωπικό επίπεδο αλλά & γενικά στα περιουσιακά τους στοιχεία.
΄Ηδη ετοιμάζουμε έγγραφο του Δήμου προς το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη & προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας με το οποίο εκθέτουμε την κατάσταση & ζητάμε την ενίσχυση του Α/Τ. Μολάων με ανθρώπινο δυναμικό .
Ο κος Καρούνης Σπυρίδων ακολούθως πήρε το λόγο & είπε πως όλοι μας πρέπει να προσέχουμε – είμαστε όλοι μας κατά κάποιο  τρόπο  συνυπεύθυνοι – πρέπει να καταγγέλλουμε ότι ύποπτο βλέπουμε & πως είμαστε στην διάθεση της Δημοτικής & αστυνομικής αρχής για οποιαδήποτε συνεργασία & βοήθεια.
Αφού τελείωσε  ο κος Καρούνης πήρε το λόγο η κα Καλλιόπη Μιχελάκου η οποία είπε πως δεν νιώθω καθόλου συνυπεύθυνη. Θεωρώ πως η κατάσταση αυτή θα σταματήσει μόνο  όταν κανένας δεν θα πάρει στις  δουλειές του κανέναν από αυτούς  τους αλλοδαπούς που μένουν στα Πάκια , οπότε κάποια στιγμή θα φύγουν , & εγώ προσωπικά σε παλαιότερες συνεδριάσεις του Τοπικού έχω πει πως οι άνθρωποι αυτοί μόνο προβλήματα δημιουργούν & πως οι συνθήκες που ζουν είναι επικίνδυνες για την υγεία του χωριού μας.
Αφού τοποθετήθηκαν οι ανωτέρω παριστάμενοι ο Κος Πρόεδρος τους ευχαρίστησε για την παρουσία & το ενδιαφέρον τους & κάλεσε το Συμβούλιο όπως αποφασίσει σχετικά.
      Το Τ.Σ αφού  έλαβε υπόψη του τις  διατάξεις του Ν. 3852/4-6-2010 την σοβαρότητα της κατάστασης ,μετά από διαλογική συζήτηση,  
Α  π ο φ α σ ί ζ ε ι     ο μ ό φ ω ν α
Προτείνει την λήψη κάθε νομίμου & αναγκαίου μέτρου από την Αστυνομική Δ/νση Λακωνίας & από τον Δήμο Μονεμβασίας για την αποσυμφόρηση της σοβαρής & επικίνδυνης  αυτής κατάστασης που παρατηρείται τις τελευταίες 10 ημέρες στην ΤΚ:Πακίων προκειμένου να δοθεί ηρεμία & ασφάλεια στους κατοίκους Πακίων , πριν η κατάσταση αυτή ξεφύγει των ορίων & έχουμε στην συνέχεια τραυματισμούς αλλά & απώλειες ανθρώπινων ζωών , διότι όλα είναι πιθανά να συμβούν λόγω της ανέχειας & πείνας που υπάρχει σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες των αλλοδαπών που οι περισσότεροι από αυτούς είναι άνευ νομίμων δικαιολογητικών παραμονής στην Ελλάδα.

Επίσης πρέπει να διαφυλαχθεί στο ακέραιο η δημόσια υγεία της τοπικής Κοινωνίας Πακίων , καθ’ ότι οι συνθήκες διαβίωσης & υγιεινής αυτών των αλλοδαπών που κατοικούν στα Πάκια είναι πολύ άσχημες έως & άθλιες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *