Συζήτηση για τα Φωτοβολταϊκά


Στις 8-4-2010 και ώρα 20:30, στο Πρώην Κοινοτικό Γραφείο του Τ.Δ. Συκέας, ύστερα από πρωτοβουλία του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Τ.Δ. Συκέας κ. Γραμματικάκη Δημητρίου, έγινε συνάντηση με θέμα το ολοένα αυξανόμενο πρόβλημα που έχει προκύψει από την άναρχη τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην περιοχή μας.

Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν ο κ. Δήμαρχος Μολάων Ιωάννης Τσαγκάρης, ο κ. Αντιδήμαρχος Μολάων κ. Ιωάννης Κολλιάκος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η πλειονότητα των Προέδρων των Τ.Σ. του Δήμου Μολάων, οι Πρόεδροι των Ελαιουργικών Συνεταιρισμών του Δήμου Μολάων και απλοί ενδιαφερόμενοι πολίτες.

Κατά την ομιλία αυτή, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Δήμος Μολάων για το θέμα αυτό. Ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Συκέας είπε πως κανένας δεν αμφισβητεί την χρησιμότητα των φωτοβολταϊκών, όμως η τοποθέτηση τους θα πρέπει να γίνει με κάποιον βασικό σχεδιασμό και όχι άναρχα γιατί κατ΄ αυτόν τον τρόπο ελλοχεύει ο κίνδυνος της αγροτικής υποβάθμισης της περιοχής, αλλά και της οπτικής ρύπανσης. Στην συζήτηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Απιδέας του Δήμου Νιάτων, κ. Χριστάκης Δημήτριος ο οποίος έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με το θέμα αυτό καθότι και η Απιδέα αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα.

Αφού εξέφρασαν την γνώμη τους οι πλειονότητα των παρευρισκόμενων, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων και των Ελαιουργικών Συνεταιρισμών αποφάσισαν, εν ευθέτω χρόνο να συγκαλέσουν Συμβούλια ώστε να καθορίσουν ειδικότερους τρόπους δράσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *