Το λύκειο Μολάων πάει στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών

Το λύκειο Μολάων πάει στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών
Ο  6ος Πανελλήνιος  Μαθητικός Εργαστηριακός Διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών θα διεξαχθεί στις 18 Ιανουαρίου 2013  στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Νέας Φιλαδέλφειας, στην Αθήνα.

Συμμετέχουν σ’ αυτόν,  τριμελείς  ομάδες  μαθητών,  οι  οποίες  πρώτευσαν  στους  τοπικούς  Μαθητικούς Διαγωνισμούς που πραγματοποιήθηκαν από τα κατά τόπους Ε.Κ.Φ.Ε., στις 7 Δεκεμβρίου 2013.

Ο νομός Λακωνίας εκπροσωπείται από την τριμελή ομάδα του Λυκείου Μολάων, με τους μαθητές: Αλειφέρη Γεώργιο, Γραμματικάκη Αδαμαντία-Μαρία και Κουσούλη Γεώργιο.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.).Η ομάδα που θα διακριθεί στην πανελλήνια αυτή φάση, θα προετοιμασθεί  από  την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2014 (http://www.euso2013.lu), στην Αθήνα.

Την  Κυριακή  20  Ιανουαρίου  2013  στις  9.30  π.μ.  θα πραγματοποιηθεί  στο   αμφιθέατρο  του  Ιδρύματος  Ευγενίδου  επίσημη εκδήλωση  για  την  απονομή  επαίνων  στους μαθητές  που  έλαβαν  μέρος  στο  Διαγωνισμό.  Η  εκδήλωση  περιλαμβάνει  ομιλία  του καθηγητή Διονύσιου Σιμόπουλου,  Διευθυντή  του Ευγενιδείου Πλανηταρίου  με  θέμα: «Ο άνθρωπος και το Σύμπαν».

Θα ακολουθήσει  συζήτηση  με τους μαθητές και ξενάγησή τους από ειδικούς επιστήμονες στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος. Επιπλέον, η εκδήλωση υπό τον τίτλο «Βράβευση μαθητών  του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για την 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών EUSO 2014» , προστέθηκε στο πρόγραμμα ζωντανών μεταδόσεων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, στην ιστοσελίδα http://vod.sch.gr/video/iptv/646 ώστε να μπορεί να την παρακολουθήσει ζωντανά,  κάθε ενδιαφερόμενος που αδυνατεί να παρευρεθεί.

Καλή επιτυχία στους άξιους Λάκωνες μαθητές!

Ελένη Γ. Παλούμπα,
Χημικός
Υπεύθυνη Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Λακωνίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *