Στη Βουλή η διοικητική αυτοτέλεια της Ελαφονήσου με παρέμβαση Β. Καπερνάρου

Στη Βουλή η διοικητική αυτοτέλεια της Ελαφονήσου με παρέμβαση Β. Καπερνάρου

Ξεκάθαρη απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι με τα διοικητικά όρια του Δήμου Ελαφονήσου ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος.
Με παρέμβασή του στη Βουλή, ο βουλευτής κάλεσε τον υπουργό να διευκρινίσει αν προτίθεται να καταργήσει τη διοικητική αυτοτέλεια του Δήμου Ελαφονήσου, κατ απόκλιση, όπως ανέφερε, από τα οριζόμενα του «Καλλικράτη». Παρέθεσε μάλιστα στον υπουργό τις καταγγελίες πολιτών για εξυπηρέτηση διαπλεκομένων συμφερόντων που συνεπάγεται η κατάργηση του Δήμου Ελαφονήσου, αλλά και υπενθύμισε την επιστολή του δημάρχου Π. Ψαρομμάτη, με την οποία καλεί τους βουλευτές της Λακωνίας «να σταματήσουν να προωθούν την καταστροφή της Ελαφονήσου μέσω της αλλαγής στα διοικητικά και γεωγραφικά όρια του Δήμου».
Ο βουλευτής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις φήμες που θέλουν το υπουργείο Εσωτερικών να έχει συμπεριλάβει ήδη την απόφαση στο νομοσχέδιο «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ», με σκοπό την αιφνιδιαστική μεταβολή των γεωγραφικών ορίων του δήμου και την απορρόφησή του από τον νεοσυσταθέντα Δήμο Βοιών.
Πρόσθεσε δε, ότι η διοικητική αυτοτέλεια του Δήμου που επήλθε στα πλαίσια του «Καλλικράτη», συνέβαλε καθοριστικά στη ραγδαία οικονομική ανάπτυξη του νησιού, στην αύξηση του τουριστικού προϊόντος, αλλά και στη ζωτικής σημασίας σταδιακή αύξηση των μόνιμων κατοίκων.
Με βάση τα παραπάνω και μεταφέροντας τις καταγγελίες κατοίκων και φορέων του νησιού, ο κ. Καπερνάρος ανέφερε, ότι η κατάργηση του Δήμου Ελαφονήσου θα είναι καταστροφική για τη τοπική οικονομία και απόρροια «μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και επιδιώξεων ορισμένων βουλευτών της περιοχής».
Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του, ο βουλευτής ρώτησε τον αρμόδιο υπουργό:
-Προτίθεσθε να προχωρήσετε σε κατάργηση του Δήμου Ελαφονήσου κατ’ απόκλιση από τα οριζόμενα στο Νόμο 3852/2010;
-Σε περίπτωση καταφατικής απάντησης, ποιοι είναι οι συντρέχοντες ειδικοί λόγοι που σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη τα προηγουμένως εκτεθέντα, αλλά και τις καταγγελίες των πολιτών για εξυπηρέτηση διαπλεκομένων συμφερόντων που συνεπάγεται η κατάργηση του Δήμου Ελαφονήσου;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *