1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣΜε πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1Ο Φεστιβάλ Αγάπης το Σάββατο 17 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην δημαρχείου Ασωπού στα Παπαδιάνικα.
Την εκδήλωση διοργάνωσε το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας με τη συμμετοχή του ΚΠΕ Μολάων.
Ο σκοπός της διπλός. Από τη μια για να γίνει παρουσίαση του προγράμματος Κοινωνικής Πολιτικής που ο Δήμος Μονεμβασίας θα εφαρμόσει μέσω του Νομικού του Προσώπου και από την για να δημιουργηθεί στο Δήμο Τράπεζα Ελεύθερου χρόνου που θα βοηθήσει στην υλοποίηση του προγράμματος αυτού.
Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή των φορέων και εθελοντών για την εφαρμογή του προγράμματος Κοινωνικής Πολιτικής που το Νομικό Πρόσωπο σχεδιάζει και το οποίο πρόγραμμα, όπως είπε, έχει να παρουσιάσει πολλές και αξιόλογες δράσεις.

Εκ μέρους του ΚΠΕ Μολάων χαιρέτισε ο κ. Νεκτάριος Μαστορόπουλος εκπαιδευτικός και αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία του εθελοντισμού και επαίνεσε το Νομικό Πρόσωπο για την πρωτοβουλία που πήρε να οργανώσει την εκδήλωση και να αναλάβει δράσεις που θα απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο.
Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Παναγιώτα Αλειφέρη παρουσίασε το πρόγραμμα Κοινωνικής Πολιτικής που ο Δήμος ήδη έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει και μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Η κοινωνική πολιτική προϋποθέτει την ευαισθησία, την προσοχή αλλά και την συνεργασία όλων των φορέων. Χρειάζεται όλοι μαζί δημοτικές υπηρεσίες, τοπική κοινότητα, φορείς και πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό υποστηρικτικό δίκτυο μέσα στο Δήμο μας με κύριο στόχο την φροντίδα στον άνθρωπο».
Μεταξύ άλλων η Κυρία Αλειφέρη ανήγγειλε τη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κοινωνικού φαρμακείου, Κοινωνικού Ιατρείου, δημιουργία ΚΑΠΗ σε Μονεμβασία και Νεάπολη, δωρεάν φοίτηση των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς, δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη ατόμων ή ομάδων με τη συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού του ΟΚΑΝΑ, δωρεάν διανομή τροφίμων από τα αποθέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε κατοίκους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του Δήμου, δωρεάν προγράμματα προληπτικής Ιατρικής και σχολικής Υγιεινής, μείωση των τελών ύδρευσης κατά 30% σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πολιτών, δημιουργία διαφόρων εργαστηρίων με μικρό κόστος παρακολούθησής από τους συμμετέχοντες, λειτουργία χαριστικών παζαριών καθώς και δημιουργία τράπεζας ελεύθερου χρόνου με εθελοντές που θα βοηθήσουν και στην εφαρμογή των παραπάνω δράσεων.
Ακολούθησαν ομιλίες από την Κοινωνική Λειτουργό Παντελίδου Φλώρα ,η οποία παρουσίασε πως οργανώθηκε και πως λειτουργεί η Εθελοντική ομάδα ΠΕΙΡΑΙΑΚΤΙΒ ενώ η εκπαιδευτικός Νίκη Ρουμπάνη, Πρόεδρος του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης και η συνεργάτιδά της Δημητροπούλου Βασιλική ανέλυσαν πως μπορεί να βοηθήσει ο εθελοντισμός σε περίοδο κρίσης και πως μπορεί να στηθεί μια τράπεζα διαχείρισης ελεύθερου χρόνου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν και έκαναν παρουσίαση των δράσεών τους, οι εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο δήμο Μονεμβασίας: ΠΑΙΔΕΣ ΕΝ ΠΡΑΞΕΙ, για γέλια και για κλάματα, Φιλοζωικός Σύλλογος καθώς και η ομάδα Διάσωσης Νομού Λακωνίας και ο Ερυθρός Σταυρός Λακωνίας.
Η βραδιά έκλεισε με τη μουσική συντροφιά του μαέστρου των δημοτικών ενοτήτων Ασωπού και Μονεμβασίας κ. Γιώργου Καλογεράκου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού κύριος Αθανάσιος Δαβάκης, οι αντιδήμαρχοι Ασωπού και Μολάων, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Νομικού Προσώπου δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι τοπικών συμβουλίων, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *