ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΚΙΑ

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πακίων ‘’Η ΒΡΥΣΟΥΛΑ’’με το σύνθημα΄΄Να κρατήσουμε τα Πάκια χωριό ζωντανό΄΄το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ,πραγματοποίησε την Γιορτή του Πατέρα στις 17 Ιουνίου 2012 ημέρα Κυριακή.
 Η πρώτη εκδήλωση ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πακίων, με το ναό ασφυκτικά γεμάτο εκκλησίασμα.
Στην συνέχεια ,ώρα 10.30 πμ στην αίθουσα του καφενείου το ΠΑΚΙΩΤΙΚΟ΄΄ πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.
Ήταν πρωτοφανή η παρουσία όλων των Πακιωτών,ακόμα και αυτών που κατοικούν στα γύρω χωριά. Παρέστηκαν ο αιδεσιμότατος πατέρας Παναγιώτης Λεγάκης εφημέριος του χωριου,οι Αντιδήμαρχοι κ. Ιωάννης Κολλιάκος της Δημοτικής Ενότητας Μολάων,κ. Γεώργιος Βουνελάκης Δημοτικής Ενότητας Μονεμβασίας , ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβούλιου κ. Μιχάλης Καρούνης και μέλη αυτού. Πρόεδροι άλλων Συλλόγων η διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου η κα.Παναγιώτα Αλειφέρη,ο κ. Δημήτρης Μαρούσης Πρόεδρος ,κ. Νικόλαος Τζαντρίζος Γραμματέας του Συλλόγου Πακιωτών του Μόντρεαλ Καναδά ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ΄΄
Έγινε καλωσόρισμα από την Γραμματέα κ. Δήμητρα Κρυπωτού,η οποία παρουσίασε και όλη την εκδήλωση. Απήγγειλαν ποιήματα για τον ΠΑΤΕΡΑ παιδιά των Πακίων.
Έγινε ομιλία από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Σπύρο Καρούνη με θέμα ΄΄Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ΄΄.
Δόθηκαν αναμνηστικά σε είκοσι ένα(21) άτομα πατέρες Πακιώτες υπερήλικες ,ένα κομπολόι και ένα Ενθυμιο Ευχαριστιων που έγραφε: ΄΄Αφιερωμένο σε σας για την προσφορά σας,κατά το διάβα της ζωή σας,στην οικογένεια ,στην μικρή κοινωνία των Πακίων στην ευρύτερη κοινωνία και στην πατρίδα.
 Σας εκφράζουμε εκστατικά την Ευγνωμοσύνη μας και τις θερμέ μας ευχαριστίες.

 Μας διδάξατε ο μόνος τρόπος για να δείξεις ένα καλό εαυτό, είναι να τον έχεις.
 Αυτό οι νεώτεροι θα μιμηθούμε.
Με σεβασμό Το Διοικητικό Συμβούλιο.
 Προσφέρθηκαν σε όλους καφέ, τσάι και παραδοσιακά γλυκίσματα.
Η εκδήλωση τελείωσε με ένα απόσπασμα από το ποίημα ΄΄Πρωινό Άστρο΄΄ του Γιάννη Ρίτσου.
Τα τιμώμενα πρόσωπα εξέφρασαν της ευχαριστίες τους με έκδηλη την συγκίνηση τους και με τελευταία ευχή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΄΄Να είμαστε ξανά και του χρόνου μαζί΄

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *