Εύκολοι τρόποι για να οργανώσεις τη ντουλάπα σου!

Εύκολοι τρόποι για να οργανώσεις τη ντουλάπα σου!
Εύκολοι τρόποι για οργάνωση

Όπως αλλάζουν οι εποχές, έτσι μαζί με αυτές αλλάζουν και τα ρούχα στην ντουλάπα σου. Πολλές φορές σκέφτεσαι πως θα οργανώσεις την ντουλάπα με τα ρούχα και τα παπούτσια σου όσο πιο εύκολα γίνεται. Με μια γρήγορη ματιά, εντοπίζεις τα αγαπημένα σου κομμάτια που έχεις καιρό να φορέσεις και ψάχνεις να βρεις την ιδανική θέση που θα τα βρίσκεις πάντα. Η οργάνωση της ντουλάπας απαιτεί αρκετό χρόνο, οπότε βάλε την αγαπημένη σου playlist ή ένα podcast και ξεκίνα τη διαδικασία. Έτσι λοιπόν, σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να κάνεις πιο ευχάριστη την όλη διαδικασία.

Δώρισε τα ρούχα που δεν φοράς

Πριν ξεκινήσεις την οργάνωση της ντουλάπας σου, συγκέντρωσε όλα τα ρούχα στο κρεβάτι και ομαδοποίησε τα ρούχα που φοράς και αυτά που δεν αντιπροσωπεύουν το στιλ σου. Αν βρίσκονται σε καλή κατάσταση μπορείς να τα χαρίσεις σε ένα σωματείο ή στον δήμο της περιοχής σου και να δοθούν σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Η δωρεά ρούχων αποτελεί μια πολύ σημαντική κίνηση η οποία θα βοηθήσει έναν συνάνθρωπό σου με κάτι που ενώ δεν είναι απαραίτητο για σένα, μπορεί να αποδεχθεί σημαντικό για εκείνον. Η Μαρί Κόντο, διάσημη Γιαπωνέζα γκουρού η οποία έγινε γνωστή για τις συμβουλές της ως προς την οργάνωση του χώρου προτείνει το εξής ‘’ό,τι σου προκαλεί θετικά συναισθήματα να το κρατάς ενώ ότι σου βγάζει έναν αρνητισμό να το δωρίζεις’’. Και με αυτό θέλησε να δώσει την προτροπή της δωρεάς των ρούχων και των αντικειμένων.

Οργάνωσε την ντουλάπα με απλά βήματα

Χρονοβόρα, κουραστική αλλά απαραίτητη διαδικασία είναι η οργάνωση. Αγόρασε θήκες ρούχων ώστε να αποθηκεύσεις τα ρούχα της σεζόν και φρόντισε να τα τοποθετήσεις μαζί ανά είδος ώστε να σε βοηθήσει την επόμενη φορά που θα οργανώσεις την ντουλάπα. Ακόμη, μπορείς να αγοράσεις οργανωτές ντουλάπας, θήκες και κουτιά αποθήκευσης που θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χώρο με τα χειμερινά ρούχα και τα πουλόβερ. Επίσης, οι κρεμαστές θήκες ρούχων θα προστατέψουν τα, https://enzzo.gr/collections/coords-suit-sets-top-jacket-skirt-trousers-colours τα πουκάμισα και τα παντελόνια από την σκόνη και τις μυρωδιές. Ιδιαίτερη προσοχή θέλουν τα αέρινα μοντέρνα φορέματα που έχεις επιλέξει για τις ιδιαίτερες περιστάσεις που είσαι προσκεκλημένη. Για τα ρούχα σου που είναι κατασκευασμένα από ευαίσθητα υλικά όπως οι πλεκτές ζακέτες και τα μεταξωτά πουκάμισα φρόντισε να τα τοποθετείς σε κρεμάστρες ή σε ράφια καλά διπλωμένα. Ομοίως, την ίδια διαδικασία ακολούθησε για τα τζιν και τα υφασμάτινα παντελόνια σου. Τα φορέματα για γάμο https://enzzo.gr/collections/occasional-dresses-wedding και βάπτιση να τα τοποθετείς πάντα σε θήκες ώστε να είναι προστατευμένα. Τέλος, για τα αξεσουάρ, τις ζώνες, τα καλτσάκια και τα φουλάρια σου μπορείς να τα αποθηκεύεις σε μικρά καλαθάκια μέσα στην ντουλάπα σου.