Ανακοίνωση φορέων της περιοχής για το Νοσοκομείο Μολάων

Επιμελητήριο Λακωνίας

Ομοσπονδία επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων Λακωνίας

Σωματείο επισκευαστών Αυτοκινήτων Νοτιοανατολικής Λακωνίας

Σύλλογος επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων Μολάων

Εμπορικός σύλλογος Μολάων

Αθλητικός σύλλογος Μολαϊκός

Αθλητικός σύλλογος Α.Π.Ο.Ε.Λ.

Ολυμπιακός Μολάων

Προοδευτικός Σύλλογος Μολάων

Μουσικοχορευτικός Όμιλος Μολάων οι «Μύλοι»

Μολάοι 07/04/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζόμενων του Νοσοκομείου Μολάων αλλά και των κατοίκων του διευρυμένου Δήμου Μονεμβασίας, συνεδριάσαμε εκτάκτως και αποφασίσαμε ότι :

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων αλλά και των κατοίκων της περιοχής, ώστε να μην υπάρξει καμία υποβάθμιση του Νοσοκομείου ενόψει των συνενώσεων και συγχωνεύσεων των Μονάδων Υγείας που πρόκειται να γίνουν από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η Δημόσια Υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό και η εύκολη και άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας αποτελεί στόχο και μέλημα κάθε πολιτισμένης κοινωνίας και κάθε σύγχρονης πολιτείας.

Το Νοσοκομείο Μολάων αποτελεί για την περιοχή μοχλό ανάπτυξης και προόδου.

Ποια νέα οικογένεια θα επιλέξει ως τόπο διαμονής της μια περιοχή με υποτυπώδη υγειονομική κάλυψη?

Ποιος εργαζόμενος θα νοιώσει ασφαλής –μέσα στο κλίμα της τεράστιας ανασφάλειας που βιώνει σήμερα-όταν γνωρίζει ότι για την παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας θα πρέπει να αναζητήσει οργανωμένο νοσηλευτικό κέντρο σε μια-δύο ώρες μακριά από τον τόπο του?

Ποια μικρή ή μεγαλύτερη επιχείρηση θα δραστηριοποιηθεί σε ένα τόπο χωρίς επαρκή νοσοκομειακή κάλυψη για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους , τους τουρίστες και τους επισκέπτες της Νότιας Λακωνίας?

Αυτό το σχετικά μικρό αλλά αποτελεσματικό και με αποδεδειγμένο έργο ,νοσοκομείο ,ιδρύθηκε και αναπτύχθηκε με το ζήλο και την αγωνία της τοπικής κοινωνίας και την αρωγή της πολιτείας .

Αυτό το Νοσοκομείο πρέπει όχι μόνο να διατηρηθεί ,αλλά και να αναπτυχθεί ,να ολοκληρωθεί η στελέχωσή του ,να εκσυγχρονιστούν ακόμη περισσότερο οι υποδομές του με στόχο τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Το σύνθημα <<ακόμη πιο ψηλά ο πήχης>> είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *