ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΟΛΑΩΝ & Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ κα.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΟΛΑΩΝ & Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Μολάοι 3-12-2013
                                                                         Α.Π. 36
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η δίωξη της Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας, έρχεται να προστεθεί στη συνεχιζόμενη κατασυκοφάντηση των δημοσίων λειτουργών και στη στήριξη της βιομηχανίας για τη δημιουργία επίορκων υπαλλήλων, που έχει στηθεί, προκειμένου να φιμώσουν κάθε διεκδικητική φωνή σε όλους τους εργασιακούς χώρους.  Εφόσον δεν βρίσκουν επίορκους προσπαθούν να τους δημιουργήσουν, εξαπολύοντας επίθεση ενάντια σε δασκάλους, καθηγητές (δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης), γιατρούς (όπως στην Κέρκυρα και τη Λήμνο) και γενικά σε όποιον διαφωνεί μαζί τους και αγωνίζεται για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη στήριξη κοινωνικών αγαθών όπως η Υγεία και η Παιδεία.
Η κ. Παπαδοπούλου Ελισάβετ διώκεται για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας».  Λαμβανομένου υπόψη ότι η Πρόεδρος των Εκπαιδευτικών συμμετέχει εκτός της υπηρεσίας της στην Επιτροπή Πολιτών για τη στήριξη του Νοσοκομείου μας και γενικά των δομών υγείας στην περιοχή, εύκολα γίνεται αντιληπτό τι μπορεί να εννοούν λέγοντας «ανάρμοστη συμπεριφορά».  Οι αγώνες για τη στήριξη των κοινωνικών αγαθών αποτελούν «ανάρμοστη συμπεριφορά;» οι αγώνες για την εφαρμογή του δικαίου αποτελούν  «ανάρμοστη συμπεριφορά;»
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων καταδικάζει τη δίωξη της Προέδρου του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γιάννης Ρίτσος», Αιρετής εκπροσώπου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Λακωνίας και μέλος της Επιτροπής Αγώνα για τη στήριξη του Νοσοκομείου Μολάων του Κέντρου Υγείας Νεάπολης και όλων  των δομών υγείας της περιοχή μας.
Δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε με κάθε τρόπο στη διωκόμενη εκπαιδευτικό και ζητάμε άμεσα την παύση κάθε διαδικασίας δίωξης.
Για το Δ.Σ
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ ΠΑΝ/ΤΗΣ                                              ΔΑΟΥΤΑΚΟΥ ΡΑΛΛΙΑ


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΚΛΗΣΗ κας.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Μετά την απαράδεκτη δίωξη της Προέδρου του Συλλόγου μας, κας Παπαδοπούλου Ελισάβετ, με την ασαφή και γενικόλογη κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας, το ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κων Α/θμιας Εκπαίδευσης Γ. Ρίτσος θέτει ορισμένα ερωτήματα:
·        Είναι άραγε αναξιοπρεπής συμπεριφορά η Πρόεδρός μας αλλά και Αιρετή εκπρόσωπος των Εκπαιδευτικών στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας να ασχολείται καθημερινά και να προσπαθεί να αναδείξει αλλά και να  επιλύσει τα προβλήματα που ανακύπτουν με γνώμονα πάντα το συμφέρον μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών;
·        Είναι άραγε αναξιοπρεπής συμπεριφορά η αντίδραση στην υποβάθμισης της Παιδείας και τη στέρηση κάθε κοινωνικού αγαθού από τους  πολίτες;
·        Μήπως εντάσσεται στη γενικευμένη προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης  και φίμωσης της συνδικαλιστικής δράσης;
·        Μήπως μέσω της συνδικαλιστικής δίωξης επιχειρείται η τρομοκράτηση, ο εκβιασμός και η υποταγή των εκπαιδευτικών σε μια πολιτική που επιδιώκει την ακύρωση εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων;
·        Μήπως όλα αυτά εντάσσονται στην  προσπάθεια να στρέψουν την προσοχή μας σε θέματα καθημερινής τριβής με σκοπό να αποπροσανατολίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα απ’ τα πραγματικά προβλήματα;.
Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε πως δε θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο και σύσσωμος ο κόσμος της εργασίας θα βρεθεί απέναντι σε τέτοιες μεθοδεύσεις.
Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. και τη νομική σύμβουλο της να παρέμβει και να σταματήσει η ΕΔΕ.
Καλούμε τους συλλόγους εκπαιδευτικών,τις επιτροπές αγώνα,τους συλλόγους γονέων,και φορείς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.
Σύντομα θα ορίσουμε ημέρα Πανελλαδικής κινητοποίησης έξω από τη Διεύθυνση Π.Ε. Λακωνίας,προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για την εντολή που έχει δώσει ο διευθυντής Π.Ε. εκπαίδευσης  να διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την Πρόεδρο του συλλόγου μας και Αιρετή εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας ,κα.Παπαδοπούλου Ελισάβετ.
                                                                                                                                                  Εκ του Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *