ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΗΛ. ΜΟΝ. ΜΟΛΑΩΝ ΣΤΑ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΗΛ. ΜΟΝ. ΜΟΛΑΩΝ ΣΤΑ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ

Έπειτα από δύο ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του πρώην αν.Υπουργού Υγείας κ .Λεωνίδα Γρηγοράκου το Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ συνεδρίασε στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 , ομόφωνα  αποφάσισε να απαντήσει στα απαξιωτικά , ανακριβή σχόλιά του για το Νοσοκομείο Μολάων δίχως να προκληθεί και χωρίς λόγο:

1] Οι δύο αναισθησιολόγοι παραιτήθηκαν τον Ιούνιο και δεν μετακινήθηκαν σε άλλο νοσοκομείο.

2] Τακτικά χειρουργεία εξακολουθούν κανονικά με τον ένα μόνιμο αναισθησιολόγο [par-time] κάθε Δευτέρα ,Παρασκευή και όποτε άλλοτε υπάρχει περιστατικό . Κάθε Τετάρτη μεταβαίνει αναισθησιολόγος από τη Νοσ.Μον.Σπάρτης υποστηρικτικά.

Παραθέτουμε επίσημα στοιχεία από την αρχή του 2016 για να διαπιστώσετε ότι η εύρυθμη λειτουργία των χειρουργείων δεν διαταράχθηκε , δεν μειώθηκαν οι επεμβάσεις , με μείον ιατρούς και μέρες είχαμε αύξηση αν το σκεφθείτε :

IΑΝΟΥΑΡΙΟΣ     ,34 άτομα
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ  ,47 άτομα
ΜΑΡΤΙΟΣ           , 44 άτομα
ΑΠΡΙΛΙΟΣ           ,43 άτομα
ΜΑΙΟΣ                 ,53 άτομα
ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΙΟΝ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΥΣ
ΙΟΥΝΙΟΣ              ,42 άτομα
ΙΟΥΛΙΟΣ               ,45 άτομα
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ        ,46 άτομα

3] Ποιός ο λόγος λοιπόν να μεταβούν οι τρείς Γεν.Χειρουργοί , ο Ορθοπεδικός ,ο Γυναικολόγος για επεμβάσεις στη Σπάρτη που προέτρεψε ο κύριος Γρηγοράκος ?

4]Το νοσοκομείο από ιδρύσεώς του αντιμετωπίζει ελλείψεις προσωπικού,όπως όλα.Ενώ χαρακτηρίζεται άγονο δεν εξαιρείται στις προκηρύξεις  ,δηλαδή  να συμπεριλαμβάνεται το κριτήριο της εντοπιότητας.Έτσι, άτομα από μακριά καταλαμβάνουν μόνιμες θέσεις και με κάποιο τρόπο φεύγουν,είτε μόνιμα ή μετακινούντε κάνοντας χρήση των νόμων. Οι μόνιμοι εργαζόμενοι που σταθερά δουλεύουν για χρόνια ,χρειάζεται να δουλεύουν με οφειλόμενα ρεπό ,άδειες και με παραπάνω βάρδιες!!!!

.Ποιά Διοικήτρια και ποιό Διοικητικό Συμβούλιο  θα μιλήσει άσχημα για αυτούς τους εργαζόμενους όταν σε περιόδους ελλείψεων και ανάγκης κάλυψης εφημεριών ευελπιστούν στο φιλότιμο ?

5]To νεοσυσταθέν Δ.Σ του “σωματείου” από 1 Ιουνίου 2016 ασχολείται με όλα τα προβλήματα της Νοσηλ.Μον.Μολάων , η δράση του είναι προσανατολισμένη στη στήριξη των συναδέλφων του ,διεκδικεί προσλήψεις, την αναβάθμιση-ενίσχυση σε όλα τα τμήματα προς όφελος των πολιτών , εργαζομένων και θα δρα κατά περίπτωση με διαφορετκή μορφή αγώνα !!!!

Δημόσια  καλούμε να μας επισκεφθεί ο πρώην αν. Υπουργός Υγείας και από τη θέση του Βουλευτή Λακωνίας να πληροφορηθεί σωστά για τα θέματα του Νοσοκομείου μας, να παρέμβει στους αρμόδιους Υπουργούς για τακτοποίηση εκκρεμοτήτων μας , να στηρίξει την αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας της νότιας Λακωνίας και να βρεθεί κοντά στους εργαζόμενους.
.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Διονυσία Κρέζου      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :Σταύρος Παναγάκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *