Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο για μια σχολική εκδρομή

Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο για μια σχολική εκδρομή
φαρμακείο για εκδρομή

Η προετοιμασία για μια σχολική εκδρομή είναι μια συναρπαστική διαδικασία, ωστόσο απαιτείται σωστή οργάνωση, κυρίως όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών. Καθώς απρόοπτα μπορούν πάντα να συμβούν είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας ένα πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο. Αν δεν γνωρίζετε τι πρέπει να συμπεριλάβετε σε αυτό, βρείτε παρακάτω μια αναλυτική λίστα με όλα όσα δεν πρέπει να λείπουν από το φαρμακείο μιας σχολικής εκδρομής και βεβαιωθείτε ότι θα είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε άμεσα κάθε ενδεχόμενο ασθένειας ή τραυματισμού!

Φάρμακα

  • Παυσίπονα

Από έναν ξαφνικό πονοκέφαλο, μέχρι υψηλό πυρετό, τα παυσίπονα θα μπορέσουν να ανακουφίσουν άμεσα τους μαθητές από τον πόνο και θα τους επιτρέψουν να απολαύσουν κάθε λεπτό της εκδρομής. Προμηθευτείτε παυσίπονα σε χάπια, αναβράζοντα δισκία ή σιρόπι κατάλληλο και για παιδιά.

  • Αντιισταμινικά

Οι αλλεργίες είναι συχνό φαινόμενο κυρίως στα παιδιά, για αυτό τα αντιισταμινικά χάπια δεν πρέπει να λείπουν από το φαρμακείο μιας σχολικής εκδρομής, ιδίως στην φύση. Θα  αποδειχθούν σωτήρια σε περίπτωση τσιμπήματος από κάποιο έντομο ή αλλεργίας σε κάποιο τρόφιμο και θα ανακουφίσουν αμέσως τους μαθητές μειώνοντας τα συμπτώματα του κνησμού ή των δερματικών αλλεργιών.

Είδη πρώτων βοηθειών

  • Αντισηπτικό σπρέι

Σε περίπτωση τραυματισμού το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε πιθανή μόλυνση του τραύματος είναι να καθαρίσετε την πληγή με κάποιο αντισηπτικό σπρέι. Φροντίστε λοιπόν να συμπεριλάβετε ένα αντισηπτικό σπρέι στο βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών του σχολείου.

  • Επιθέματα πληγών

Αφού καθαρίσετε την πληγή οφείλετε να προφυλάξετε το τραύμα από μικρόβια. Σε αυτό θα σας βοηθήσουν τα επιθέματα πληγών. Στην αγορά θα βρείτε επιθέματα σε διάφορα σχήματα και μεγέθη (π.χ. επιθέματα xxl) ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο για τις δικές σας ανάγκες. Η συμβουλή μας είναι να αναζητήσετε μια συσκευασία με επιθέματα διαφόρων ειδών για κάθε περίσταση.

Εργαλεία & Εξοπλισμός

  • Αποστειρωμένες γάζες

Προκειμένου να καθαρίσετε προσεκτικά και αποτελεσματικά μια πληγή θα χρειαστείτε γάζες. Αναζητήστε αποστειρωμένες γάζες διαφόρων μεγεθών, για κάθε είδος τραύματος και φροντίστε να προμηθευτείτε μια συσκευασία με αρκετές από αυτές.

  • Ψαλιδάκι & τσιμπιδάκι

Προκειμένου να κόψετε τις γάζες στο επιθυμητό μέγεθος για να καθαρίσετε ένα τραύμα ή να περιδέσετε μια πληγή θα χρειαστείτε ένα ψαλιδάκι. Αναζητήστε ένα ψαλιδάκι αρκετά αιχμηρό, ώστε να σας βοηθήσει να κόψετε με ευκολία τις γάζες και μην παραλείψετε να προμηθευτείτε και ένα τσιμπιδάκι που θα σας επιτρέψει να αφαιρέσετε ακίδες ή ξυλαράκια τα οποία ενδεχομένως εισχωρήσουν στην επιδερμίδα των μαθητών κατά την διάρκεια δραστηριοτήτων στην φύση.