Από τη Βενετία ως την καρδιά της Μεσογείου, ακολουθώντας τα ίχνη του Μάρκο Πόλο.

Από τη Βενετία ως την καρδιά της Μεσογείου, ακολουθώντας τα ίχνη του Μάρκο Πόλο.

Από τη Βενετία ως την καρδιά της Μεσογείου, ακολουθώντας τα ίχνη του Μάρκο Πόλο. Μονεμβασιά πρωτεύουσα της οίνογαστρονομίας και των λογοτεχνικών σχέσεων.

Η πρώτη Πολιτιστική Διαδρομή αφιερωμένη στον Ευρωπαϊκό δρόμο του Μεταξιού, που γεννήθηκε στην Βενετία, αρχή του καλοκαιριού του 2017, φτάνει στο “Πέτρινο καράβι”. Με μια «πολιτισμική αποστολή» από 21 μέχρι 23 Αυγούστου.

Ακολουθώντας την παράδοση που κληροδότησε το Ευρωπαϊκό project Verotour, γεννιέται μια νέα, καινοτόμος συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία, με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Ομίλου Οικονομικού Σκοπού (ΕΟΟΣ), Marco Polo System GEIE, ο οποίος εδρεύει στη Βενετία: η πολιτισμική διαδρομή European Silk Road, που συμπεριλαμβάνει δράσεις αφιερωμένες στην τοπική βιώσιμη ανάπτυξη, στις παραδοσιακές σχέσεις, στα παλαιά και εν δυνάμει καινούργια εμπόρια, στην λογοτεχνία και στις παραγωγές, με ιδιαίτερη προσοχή στο κρασί Μαλβαζία, που πήρε το όνομά του από μια γλωσσολογική παραλλαγή της λέξης Μονεμβασία που προέκυψε λόγω άγνοιας της ελληνικής γλώσσας από πλευράς των Ενετών. Πρώτα μέλη του ευρωπαϊκού δικτύου ήταν η Κέρκυρα, ο Δήμος Πύλου Νέστορος και ένας σημαντικός ιταλικός σύλλογος δήμων και φορέων, ο LIDU.

Οι συναντήσεις ανάμεσα στη Marco Polo System και τους εκπροσώπους της Μονεμβασίας έγιναν μεταξύ του Δημάρχου Ηρακλή Τριχείλη, του Αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Μαυρομιχάλη, της Προέδρου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Παναγιώτας Αλειφέρη και της Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Κατερίνας Τσαφατίνου.

Μέσα στις δράσεις της καινούργιας συνεργασίας Βενετία/Μονεμβασιά συμπεριλαμβάνονται και οι προετοιμασίες της αδελφοποίησης των ελληνικών προορισμών με το Δήμο Rometta της Σικελίας, με εκπροσώπους φορείς από Βενετία, Σλοβενία και Κροατία.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *