ΑΣ Sparta Orange: Μετά το νέο συσκευαστήριο και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

ΑΣ Sparta Orange: Μετά το νέο συσκευαστήριο και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
DCIM100MEDIADJI_0114.JPG

Αγροτικός Συνεταιρισμός Εσπεριδοειδών Sparta Orange

ΑΣ Sparta Orange: Μετά το νέο συσκευαστήριο και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Με όρους σύγχρονης επιχειρηματικότητας απαντά στην κρίση ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εσπεριδοειδών, Sparta Orange, που ήδη έθεσε σε λειτουργία παραγωγική επένδυση 1 εκατ. ευρώ και δρομολογεί νέα, τουλάχιστον ίδιου ύψους.

Ευρύτατη επενδυτική ατζέντα, με στόχο να θέσει τη λειτουργία του σε ένα νέο μοντέλο αγροτικής επιχειρηματικότητας, υλοποιεί αυτή την περίοδο ο Συνεταιρισμός Εσπεριδοειδών Αγίου Γεωργίου Σκάλας Λακωνίας, «Sparta Orange». Η παραγωγική επένδυση αφορά σε μονάδα συσκευαστηρίου, η οποία εγκαινιάστηκε προ εβδομάδας και ήδη λειτουργεί από τον Απρίλιο. Η, δε, νέα επένδυση, που δρομολογεί ο συνεταιρισμός και θα «τρέξει» εντός του 2017, με στόχο να τεθεί σε λειτουργία την επόμενη χρονιά, αφορά την επέκταση του συσκευαστηρίου με την προσθήκη σύγχρονων ψυκτικών χώρων αποθήκευσης.

Με εφαλτήριο τη Σκάλα Λακωνίας και «όχημα» το νέο συσκευαστήριο, ήδη ο συνεταιρισμός επιχειρεί να ανοίξει νέες αγορές, όπως αυτή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν, με τα πρώτα δείγματα να είναι εξόχως θετικά. Παράλληλα, είναι σε θέση να υποστηρίξει με μεγαλύτερη συνέπεια και επάρκεια, συνάπτοντας και μεγαλύτερα συμβόλαια, υφιστάμενες αγορές όπου δραστηριοποιείται, όπως η γαλλική, στην οποία ήδη το brand name Sparta Orange έχει αποκτήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του καταναλωτή.

ΑΣ Sparta Orange: Μετά το νέο συσκευαστήριο και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Sparta Orange, Πέτρος Μπλέτας

Ένα «δυνατό εργαλείο εξωστρέφειας» χαρακτήρισε το νέο συσκευαστήριο, μιλώντας στην «ΥΧ», ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Πέτρος Μπλέτας. Ο ίδιος εξήγησε την ανάγκη, που επιβάλλει και το νέο επενδυτικό «άνοιγμα» για την επέκταση της υφιστάμενης μονάδας: «Όταν είσαι επιχειρηματίας, δεν έχεις το περιθώριο να σταματήσεις. Με την ολοκλήρωση ενός βήματος, πρέπει να προχωρήσεις στο επόμενο. Η ευρωπαϊκή και διεθνής ζήτηση βαίνει αυξανόμενη. Ο χώρος των εσπεριδοειδών έχεις μεγάλες προοπτικές και δεν είμαστε διατεθειμένοι να τις αφήσουμε να χαθούν».

ΑΤΜ χυμού

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα του συνεταιρισμού, ο κ. Μπλέτας υπογράμμισε ότι η Sparta Orange εξετάζει όλες τις επιχειρηματικές εναλλακτικές, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στον φρέσκο και φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι. Σε αυτή την κατεύθυνση, εξετάζει το ενδεχόμενο της διάθεσης του προϊόντος με τη μορφή φρέσκου χυμού μέσω αυτόματων πωλητών.

Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, σήμερα δεκάδες σημεία διάθεσης φρέσκου φρεσκοστυμμένου χυμού στη γαλλική αγορά λειτουργούν με πρώτη ύλη πορτοκάλια από τη Σκάλα Λακωνίας. «Γιατί όχι και στην Ελλάδα;» πρόσθεσε.

Εργαλείο εξωστρέφειας

Η νέα μονάδα συσκευασίας έχει μέση δυναμικότητα συσκευασίας 80-100 τόνους την ημέρα, ενώ σε πλήρη ανάπτυξη μπορεί να κάνει διαλογή και συσκευασία έως και 200 τόνων την ημέρα. Το συσκευαστήριο, που βρίσκεται στην περιοχή της Γράμμουσας του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, έχει δημιουργήσει 40 νέες θέσεις εργασίας, ενώ στους έξι πρώτους μήνες της λειτουργίας του έχει υποδεχθεί τουλάχιστον 8.000 τόνους προϊόν, οι οποίοι πήραν κατά κύριο λόγο τον δρόμο για τις αγορές του εξωτερικού, με τις εισροές ξένων κεφαλαίων στην περιοχή να μεταφράζονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Ο συνεταιρισμός

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εσπεριδοειδών Αγίου Γεωργίου Σκάλας Λακωνίας, με τον διακριτικό τίτλο «Sparta Orange», ιδρύθηκε το 2005 από μια μικρή ομάδα παραγωγών. Εν έτει 2016, αριθμεί 40 βασικά μέλη/παραγωγούς, αλλά συνεργάζεται και με πάνω από 200 παραγωγούς, κυρίως από την περιοχή της Λακωνίας, οι οποίοι διαθέτουν τα προϊόντα τους στην αγορά μέσω του Sparta Orange. Η συνολική ετήσια παραγωγή του υπολογίζεται περίπου στους 20.000 τόνους εσπεριδοειδή.

πηγη…www.ypaithros.g

agrotikos-sinetairismos-sparta-orange

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *