Δελτίο τύπου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Δελτίο τύπου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

 

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μονεμβασίας κ. Χαράλαμπος Κουτσονικολής με δελτίο τύπου αναφέρεται στον προγραμματισμό που έχει γίνει ήδη από την προηγούμενη δημοτική περίοδο,  τις διαδικασίες που απαιτούνται για την κατασκευή Μαρίνας στην περιοχή μεταξύ ΡΕΒΑΝΣ και Παλαιοκάστρου, καθώς και για τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί από το Δήμο Μονεμβασίας και το Λιμενικό Ταμείο προς αυτή την κατεύθυνση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

 

Ο Δήμος Μονεμβασίας και το Λιμενικό Ταμείο έχουν προγραμματίσει, ήδη από την προηγούμενη δημοτική περίοδο, τη διαδικασία για την κατασκευή Μαρίνας στην περιοχή μεταξύ ΡΕΒΑΝΣ και Παλαιοκάστρου, γι’ αυτό το λόγο έχουν προβεί σε σειρά ενεργειών προς αυτή την κατεύθυνση.

Η περιοχή του Παλαιοκάστρου είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος και για να εκτελεσθεί οποιοδήποτε έργο, πρέπει πρώτα να εκδοθούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις, κάτι που είναι δύσκολο και χρονοβόρο.

Το Λιμενικό Ταμείο τελειώνει την εξομοίωση της ζώνης λιμένος και είναι σε καλό δρόμο η διαδικασία νομιμοποίησης των υπαρχόντων έργων.

Στον προϋπολογισμό του Λ.Τ.  έτους 2016 έχουμε εγγράψει πίστωση ποσού 30.750,00 € για την εκπόνηση των πρώτων υποστηρικτικών μελετών για την κατασκευή της μαρίνας και εφόσον εγκριθεί η χωροθέτηση, θα προχωρήσουμε στην εκπόνηση της οριστικής μελέτης.

Επίσης είναι σε εξέλιξη και η εκπόνηση της μελέτης για το δρόμο του Παλαιοκάστρου.

Επειδή κατά καιρούς παρουσιάζονται κάποιοι που προσπαθούν να υποκαταστήσουν το Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο παρουσιάζοντας σχεδιασμούς-σκέψεις ως εφαρμόσιμες μελέτες και απλές κατασκευές, καθιστούμε σαφές ότι σε κάθε περίπτωση αρμόδιος και υπεύθυνος φορέας για τον σχεδιασμό–υλοποίηση-λειτουργία των λιμενικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας είναι το Λιμενικό Ταμείο και ουδείς άλλος.

Μόνο με βάση αυτή την αρχή, είναι εφικτή η συνεργασία με όποιον το επιθυμεί και βεβαίως επιδιώκουμε και προσδοκούμε αυτή τη συνεργασία και τη βοήθεια των συμπολιτών μας και όσων διατίθενται για το καλό του τόπου μας.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Λ.Τ. ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *