ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΚΗ ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ

Αγαπητοί Συμπολίτες
Το Γενικό Νοσοκομείο Μολάων τα τελευταία χρόνια έκανε άλματα.
Είναι από τα ελάχιστα περιφερειακά Νοσοκομεία που βαθμολογήθηκαν με άριστα από ειδική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας.
Ενδεχομένως η συνεχής ανάπτυξη του κάποιους να ενόχλησε.
Δεν θέλω να σκεφθώ ότι η σταδιακή αποψίλωση του προσωπικού, εντάσσεται σε κάποιο ευρύτερο σχέδιο.
Το Γενικό Νοσοκομείο Μολάων, δεν μας το δώρισαν, το έχτισαν Επιδαυρολιμηρίτες ομογενείς και είναι πυλώνας ασφάλειας, είναι στολίδι, είναι σημείο αναφοράς για μία ολόκληρη περιοχή.
Δεν μπορώ να δεχθώ, ως Μολαΐτης ως γιατρός, και ως πολιτικός ότι, το Νοσοκομείο για το οποίο έχω αγωνιστεί και είναι ώριμο να επεκταθεί για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της περιοχής μας ( υπάρχει και ο χώρος και το σχέδιο), μπορεί κάτω από το μανδύα της διοικητικής συνένωσης να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας.
Δεν μπορώ να δεχθώ ότι μπορεί να υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος, που γνωρίζει πως λειτουργεί ο τομέας υγείας και να υποστηρίζει ότι η διοικητική συνένωση είναι για το καλό του Νοσοκομείου μας. Αν υπάρχει, ας έχει το θάρρος να το υποστηρίξει μπροστά σας.
Σήμερα, ενωμένοι, διαδηλώνουμε, διαμαρτυρόμαστε, διεκδικούμε, απαιτούμε, για τη ζωή, για την ανάπτυξη, για την προκοπή για την ελπίδα του τόπου μας.
Δεν επιτρέπουμε σε κανένα «τεχνοκρατικό σχέδιο» να υπονομεύσει το μέλλον ενός ολόκληρου Δήμου, μιας ολόκληρης επαρχίας. Δεν επιτρέπουμε σε κανένα γραφειοκράτη να παζαρεύει αριθμούς με ανθρώπινες ζωές. Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να διαπραγματεύεται για μας το μέλλον μας χωρίς εμάς.
Στο σημείο αυτό θέλω για μία ακόμη φορά, να συγχαρώ δημοσίως το ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για την καθοριστική και αποφασιστική συμβολή τους στην πρόοδο και εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας.
Καλώ και προσκαλώ όλους τους θεσμικούς φορείς, όλους τους συμπολίτες μου σε διαρκή αγώνα.
Ας καταλάβουν, όλοι οι εμπλεκόμενοι, ότι το Νοσοκομείο μας ανήκει και θα παραμείνει Νοσοκομείο, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους, είτε όχι.
Τάκης Σκανδαλάκης
Καθηγητής Ιατρικής
π. Υφυπουργός Εξωτερικών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *