Διάλυση του νοσοκομείου Μολάων σε περίοδο οικονομικής κρίσης, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Διάλυση του νοσοκομείου Μολάων σε περίοδο οικονομικής κρίσης, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.


Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο απέστειλε η ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ), με την οποία καταγγέλλει την μετατροπή του Νοσοκομείου Μολάων σε Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας μέσω της κατάργησης κλινικών, όπως προβλέπει το “ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ”.

Επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ στον υπ. Υγείας.

ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ)

ΑΘΗΝΑ 2/12/2011

ΑΡ. ΠΡ. 3088

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ Κ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ

ΚΟΙΝ.

1) ΔΙΟΙΚΗΤΗ Γ.Ν. – Κ.Υ. ΜΟΛΑΩΝ

2) ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

κύριε Υπουργέ,

Στο ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ προβλέπεται η μετατροπή του Νοσοκομείου Μολάων σε Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας. Η υλοποίηση ξεκίνησε με την απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ που ορίζει την κατάργηση των κλινικών Ορθοπεδικής, Γυναικολογικής-Μαιευτικής, Παιδιατρικής και ΩΡΛ Πλήρη διάλυση του Νοσοκομείου σε περίοδο οικονομικής κρίσης που οι πολίτες της περιοχής ζουν στη φτώχια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Δυσκολεύονται λόγω της απόστασης να αναζητήσουν υπηρεσίες στα Νοσοκομεία άλλων περιοχών αφού το Νοσοκομείο της Σπάρτης είναι 75 χλμ. απο τους Μολάους και 125 χλμ. απο το Κ.Υ. Νεάπολης που διοικητικά ανήκει στο Νοσοκομείο των Μολάων.

Το καλοκαίρι εξυπηρετούν πάνω απο 130.000 πληθυσμό. Οι δρόμοι είναι δύσβατοι και σοβαρά περιστατικά κινδυνεύουν να καταλήξουν κατά την διακομιδή. Οι κάτοικοι των Κυθήρων απευθύνονται για υπηρεσίες υγείας στο Νοσοκομείο Μολάων. Η ταχύτητα που επιδεικνύεται στη διάλυση του Νοσοκομείου είναι επικίνδυνη για την υγεία των ασθενών και δεν συνάδει με τις υπουργικές εξαγγελίες για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω των συγχωνεύσεων- καταργήσεων Νοσοκομείων.

Οι πολίτες της περιοχής είναι αναστατωμένοι αφού τίθεται το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό της “Δωρεάν Δημόσιας Περίθαλψης” σε αμφισβήτηση. Σας καλούμε άμεσα να επανεξετάσετε την απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ με τους φορείς της πόλης με γνώμονα τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και όχι το δημοσιονομικό όφελος για την Ε.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ

Πηγη…http://www.news.935radio.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *