Δωρεάν εξετάσεις για Σακχαρώδη διαβήτη στο Δήμο Μονεμβασίας

Δωρεάν εξετάσεις για Σακχαρώδη διαβήτη στο Δήμο Μονεμβασίας

διαβητης-εξετασεις
Πρόγραμμα Πρόληψης Σακχαρώδη Διαβήτη με δωρεάν εξετάσεις στο Γενικό Πληθυσμό

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μονεμβασίας θα υλοποιήσει πρόγραμμα με θέμα: «Πρόληψη Σακχαρώδη Διαβήτη με δωρεάν εξετάσεις στο Γενικό Πληθυσμό».
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε πολίτες χωρίς διαγνωσμένο σακχαρώδη διαβήτη και έχει στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου μέσω του ελέγχου του γενικού πληθυσμού, καθώς ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες αυξημένης νοσηρότητας σχετιζόμενης με την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, περιφερικής αρτηριοπάθειας, αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, νεφροπάθειας κλπ.
Αρωγός του Προγράμματος είναι τα Φαρμακευτικά Εργαστήρια CANA, τα οποία θα χορηγήσουν δωρεάν το αναλώσιμο υλικό για τη μέτρηση του σακχάρου.
Στο πρόγραμμα, η χρονική διάρκεια του οποίου ορίζεται από 21 έως 30 Σεπτεμβρίου 2015, θα συμμετέχουν και οι 5 Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας.
Οι πολίτες που επιθυμούν να εξετασθούν πρέπει να προσέρχονται ΝΗΣΤΙΚΟΙ πρωινές ώρες (7.00-10.00).
Οι ημερομηνίες και οι αίθουσες στις οποίες θα γίνονται οι μετρήσεις, θα ανακοινώνονται με αφίσες για κάθε Δημοτική Ενότητα χωριστά, λίγες ημέρες πριν.
Πληροφορίες στο τηλ. 2732360536, κα Γιαννούλα Μπατσάκη.

Από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μονεμβασίας

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *