Δύο βραβεία σε ελαιοτριβεία της Λακωνίας

Δύο βραβεία σε ελαιοτριβεία της Λακωνίας

1707690419

Στην Αρχαία Ολυμπία και στο Συνέδριο που διοργάνωσε η Διεθνής Επιστημονική Εταιρεία Ελαιοκανθάλης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρέθηκε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης την Παρασκευή, 3 Ιουνίου, προκειμένου να απονείμει τα βραβεία Olympia Awards Health & Nutrition 2016 Extra Virgin Olive Oil σε λακωνικές εταιρίες που διακρίθηκαν για την εξαιρετική ποιότητα ελαιολάδου που παράγουν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παλαιοπαναγιάς και η ΚΑΣΕΛΛ Α.Ε απέσπασαν ασημένιο και χάλκινο βραβείο ως Καλύτερα Ελαιοτριβεία, ενώ ο ανεξάρτητος παραγωγός κ. Μάνος Πηρούνιας από τη Λακωνία απέσπασε το ασημένιο βραβείο ως καλύτερος παραγωγός ελαιόλαδου με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ελαιοκανθάλη και συναφείς φαινόλες.

«Για ακόμη μια φορά η Λακωνία πιστοποιήθηκε και αναγνωριστήκε ως μοναδικός τόπος παραγωγής των εξαιρετικότερων παρθένων ελαιόλαδων στον κόσμο. Εκείνων που ωφελούν την υγεία των καταναλωτών κι αυτό μπορεί να αποδειχθεί με επιστημονικά, ιατρικά και γαστρονομικά κριτήρια» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αραχωβίτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *