Εγκαίνια δυο σχολικών μονάδων στη Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης (βίντεο)

Εγκαίνια δυο  σχολικών μονάδων στη Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης (βίντεο)

Με κάθε επισημότητα εγκαινιάστηκαν ταυτόχρονα στη Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης την 28η Νοεμβρίου 2015, δύο διακριτά κτήρια, ο Παιδικός & Βρεφονηπιακός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο Νεάπολης. Την τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος συνεπικουρούμενος από ιερείς της περιοχής.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης ανέφερε ότι υλοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Με την κατασκευή και λειτουργία των δύο αυτών σχολικών μονάδων, αφενός λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα στέγασης των Νηπιαγωγείων και του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Νεάπολης, αφετέρου αναβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους μικρούς μαθητές της Δημοτικής Κοινότητας.
Χαιρετισμούς απήυθυναν ο βουλευτής Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Ντία Τζανετέα, και οι διευθύντριες των σχολείων. Παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Αβδούλος, ο πρόεδρος και τα μέλη της Τ.Κ. Νεάπολης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Μονεμβασίας, η περιφερειακή σύμβουλος κα Μπελεγρή, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.
Τα έργα εντάχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Για το Δήμο Μονεμβασίας τα ζητήματα της εκπαίδευσης, αποτελούν προτεραιότητα και πάντα θα είναι στο πλευρό των μαθητών και των δασκάλων τους για τη δημιουργία σχολείων ανοικτών στην κοινωνία και τον κόσμο, σχολείων που θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *