Εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μονεμβασίας. (Βίντεο -Φώτο)

Εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μονεμβασίας. (Βίντεο -Φώτο)

DSC_0095
Με την παρουσία του Προέδρου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας και Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Μολάων, εκδήλωση Ενημέρωσης για τα ΚΕΠ Υγείας και τα Εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μονεμβασίας. Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Δήμο Μονεμβασίας σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μονεμβασίας.
Αρχικά απηύθυνε χαιρετισμό, ως εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης, ο Αρχ. π. Γεράσιμος Πετρολέκας.
Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, επεσήμανε την αξία της Πρόληψης στην Υγεία και τη σημασία της δημιουργίας του ΚΕΠ Υγείας για τους δημότες.
Στη συνέχεια η εκπρόσωπος του ΚΕΠ Υγείας Δ. Μονεμβασίας στο ΕΔΔΥΠΥΥ, κ. Ζωή Νεραντζουλάκη-Ρεπαπίνου, μίλησε για τις ενέργειες που έχουν γίνει εκ μέρους του Δήμου, σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και την Κεντρική Δομή των ΚΕΠ Υγείας, για την οργάνωση αυτής της νέας δημοτικής δομής και τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται να λειτουργήσει στον Δήμο μας.
Ακολούθησε η εισήγηση του Επιστημονικού Υπεύθυνου των ΚΕΠ Υγείας, κ. Γιώργου Κορμά σχετικά με τον προσυμπτωματικό έλεγχο επικίνδυνων νοσημάτων και την ενημέρωση των δημοτών για θέματα όπως ο Σχολικός εκφοβισμός, το Ασφαλές Διαδίκτυο, η παχυσαρκία και άλλα, που απασχολούν έντονα την κοινωνία μας και επηρεάζουν με ποικίλους τρόπους την υγεία μας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη διεξοδική αναφορά του Προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ, Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη στη δομή και τον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας στην πρόληψη των ασθενειών καθώς και τη δέσμευσή του ότι θα είναι αρωγός ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην προσπάθεια του Δήμου μας για καλύτερη υγεία των πολιτών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Δ.Κ. Μολάων, οι Αντιδήμαρχοι Δ.Ε. Μολάων και Μονεμβασίας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδροι Τ.Κ., συλλόγων και φορέων και δημότες από όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Μονεμβασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *