Εντονα καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Μονεμβασιάς


Εντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν –μεταξύ άλλων – την περιοχή της Νότιας Πελοποννήσου κατά το διήμερο 6 & 7 Φεβρουαρίου 2012 προξένησαν σημαντικές καταστροφές και δυσχερείς καταστάσεις σε δημοτικές αλλά και ιδιωτικές υποδομές.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 6/2 προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στο παραλιακό μέτωπο της Δ.Ε. Μονεμβασίας με αποκλεισμούς δρόμων και μεγάλες καταστροφές στις λιμενικές εγκαταστάσεις της μαρίνας της Τ.Κ. Μονεμβασιάς, καθώς και βύθιση αλιευτικών σκαφών.
Την Τρίτη 7/2 σημειώθηκαν ζημιές στο παραλιακό μέτωπο της Δ.Ε. Βοιών, της Δ.Ε. Ασωπού, της Δ.Ε. Ζάρακα και της Δ.Ε. Μολάων, με αποκλεισμούς δρόμων από πέτρες και φερτά υλικά από τη θάλασσα, στις λιμενικές εγκαταστάσεις, ενώ βυθίστηκαν και αρκετά αλιευτικά σκάφη στις Ενότητες αυτές.
Επίσης προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στο αλιευτικό καταφύγιο στην Τ.Κ. Ελαίας και στο αλιευτικό καταφύγιο στη θέση ‘’Πυλά’’ της Τ.Κ. Δαιμονιάς, όπου βυθίστηκαν και αλιευτικά σκάφη.
Ο Δήμος για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα κινητοποίησε πέρα από τα μηχανήματά του και ιδιώτες με τα δικά τους μηχανήματα, καθώς το μέτωπο των καταστροφών ήταν ιδιαίτερα μεγάλο και πολλοί παραλιακοί δρόμοι θα παρέμεναν επί αρκετές ημέρες αδιάβατοι.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : Σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Λακωνία

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν την Δευτέρα 6/2/2012 προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές κυρίως στην παράκτια ζώνη και στα λιμάνια της Λακωνίας.
Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Τζανετέα συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Μονεμβασίας κ. Η. Τριχείλη και τεχνικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας επισκέφθηκε την Μονεμβάσια όπου εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών έχει υποστεί σοβαρές ζημιές το ακρομόλιο της μαρίνας με αποτέλεσμα να μη δύναται να προσεγγίσουν τα σκάφη εντός του λιμένος. Ταυτόχρονα καταστράφηκε ο φάρος και βυθίστηκαν δύο αλιευτικά σκάφη. Στην συνέχεια επισκέφθηκαν το λιμάνι της Ελιάς του Δήμου Μονεμβασίας όπου και εκεί διαπιστώθηκαν σημαντικές ζημιές σε διάφορα τμήματα του μόλου και βύθιση αλιευτικών σκαφών. Ζημίες προκλήθηκαν επίσης και στο λιμάνι της Τ.Κ. Αρχάγγελου του ίδιου Δήμου.
Η κ. Τζανετέα επισήμανε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες ξεκίνησαν ήδη την αποτίμηση των ζημιών ώστε να προγραμματίσουν την άμεση αποκατάσταση και ενίσχυσή των λιμανιών το συντομότερο δυνατόν.

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *