Επιστολή Τριχείλη για ακτοπλοϊκή σύνδεση Μονεμβασίας

Επιστολή Τριχείλη για ακτοπλοϊκή σύνδεση Μονεμβασίας

DSC_0412
Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Θεόδωρο Δρίτσα απέστειλε ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση Μονεμβασίας, όπου ζητά να εξεταστεί η δυνατότητα επαναφοράς του δρομολογίου Πειραιάς – Μονεμβασία – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Καστέλι Κρήτης. Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας εκφράζουμε τις ευχές μας για την ανάληψη των καθηκόντων σας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Μονεμβασίας με τον Πειραιά και την Κρήτη, λειτούργησε ξανά το έτος 2011, δεκαπέντε χρόνια μετά τη διακοπή της, με το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» της εταιρείας «ΛΑΝΕ» και συνέχισε τα έτη 2012 και 2013, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, αφού είχε συνδυαστεί με συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες στον τομέα της φιλοξενίας και της εστίασης των επισκεπτών.

Η πληρότητα του πλοίου υπήρξε ιδιαίτερα ικανοποιητική και κορυφώθηκε τους θερινούς μήνες, δυστυχώς όμως το έτος 2014 έγινε διακοπή του δρομολογίου σε μια πάρα πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον τόπο μας, με την αιτιολογία ότι η γραμμή δεν επιδοτείται.

Σας παρακαλούμε πολύ να εξετάσετε τη δυνατότητα επαναφοράς του δρομολογίου Πειραιάς – Μονεμβασία – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Καστέλι Κρήτης, η οποία θα συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των πολιτών μας, καθώς και στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *