Κ.ΕΠ.Ε Μολαων συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του, καλώντας όλους στα εκπαιδευτικά του προγράμματα:

Κ.ΕΠ.Ε Μολαων συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του, καλώντας όλους στα εκπαιδευτικά του προγράμματα:


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων, με την ευκαιρία της έναρξης του σχολικού έτους 2013 – 2014, μαζί με τις ευχές του για μια καλή σχολική χρονιά, στους συναδέλφους δασκάλους, καθηγητές, μαθητές των σχολείων μας και τους γονείς τους, κάνει γνωστό πως και φέτος, συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του, καλώντας όλους στα εκπαιδευτικά του προγράμματα:
– Μονεμβασία, στα καλντερίμια μιας Βυζαντινής καστροπολιτείας,
– Το Φαράγγι του Λάρνακα Μολάων,
– Η Λιμνοθάλασσα του Γέρακα,
– Η Βυθισμένη πολιτεία του Ασωπού,
– Στου μύλου τα γυρίσματα,
– Ψάρια – καβούρια – χελώνες,
– Ανακύκλωση και
– Αρχαίος ελαιώνας
με στόχο να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία του τόπου, να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα  περιβάλλοντος, καθώς και στις άλλες δράσεις του, στα πλαίσια της εκπαίδευσης ενηλίκων, με σεμινάρια, ημερίδες,  εκπαιδευτικές – ενημερωτικές εκδόσεις, και άλλες στοχευμένες εκδηλώσεις που και φέτος σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε, με σκοπό την επιμόρφωση και  την εν γένει ενημέρωση, πληροφόρηση, ευαισθητοποίηση, ενεργό και υπεύθυνη συμμετοχή, όσο το δυνατό περισσότερων κοινωνικών ομάδων.
 
 Χαρακτηριστική είναι η μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν πέρυσι τα σεμινάρια – εργαστήρια, που διοργανώσαμε στους Μολάους και στη Συκιά, για θέματα οικιακής οικονομίας, με τη μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών μας, στα πλαίσια της δια βίου μάθησης και της εκπαίδευσης ενηλίκων.
   Φέτος συνεχίζουμε με τρεις θεματικές ενότητες:
          Κηπευτικά και άνθη. Χρήσιμες πρακτικές για επιτυχημένη καλλιέργεια.
          Πρακτικές για την οικολογική διαχείριση της κατοικίας.
          Τοπική ανάπτυξη – Τοπικά προϊόντα – Επιχειρηματικότητα.
 Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή απόγευμα στο χώρο της αίθουσας του Δήμου (αίθουσα Ξυνού) και θα ξεκινήσουν τέλη Οκτωβρίου 2013.
 Ακόμη κάποιες από τις φετινές μας δράσεις:
          Την δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου που είναι αφιερωμένη στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, σύμφωνα με την πρωτοβουλία που πήρε το Υπουργείο παιδείας, το κέντρο μας θα πραγματοποιήσει ημερίδα – ενημέρωση για τα προγράμματά του και τα προγράμματα των άλλων ΚΠΕ της Περιφέρειας. 
          Στα πλαίσια του θεματικού έτους, προγραμματίζουμε για τον Νοέμβριο, ένα πολύ πρωτότυπο σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς της Λακωνίας, με θέμα: «Ενεργοί πολίτες – περιβάλλον και αειφορία»
          Τέλος στα πλαίσια του πανελληνίου δικτύου για τα κάστρα, που συντονίζει το ΚΠΕ Μολάων, προγραμματίζουμε ένα μεγάλο σεμινάριο για την Άνοιξη με θέμα την τροφοδοσία των κάστρων…..
Το κέντρο μας επιπλέον κάνει γνωστό ότι δέχεται από τώρα εκπαιδευτικές επισκέψεις από τα σχολεία του νομού, για τα περιβαλλοντικά του προγράμματα.
   Επίσης η συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων, αποτελεί και δικαίωση  της παιδαγωγικής του ομάδας, που τόσα χρόνια το υπηρετεί και προσπαθεί για την στήριξή  του και την αναβάθμισή του, παρόλο που ακόμη δεν έχει λυθεί το ζήτημα της μόνιμης στέγασής του.
    Τέλος το  Κ.Π.Ε. Μολάων,   είναι μια κατάκτηση για τον τόπο, αφού συμβάλει και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, με την επίσκεψη χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών, από όλη την Ελλάδα, που παρακολουθούν τα προγράμματά μας και τα σεμινάριά μας, αλλά είναι εξίσου σημαντική και η εκπαιδευτική του προσφορά, σε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας και η συμβολή του στην ευαισθητοποίηση σε θέματα ανάδειξης και προστασίας του ιστορικού, πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας, που είναι πραγματικά μοναδικό.
Ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Μολάων
Νίκος Παπαδάκης                                                                  και η Παιδαγωγική Ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *