Με επιτυχία η ενημερωτική ομιλία με τίτλο «Βιώσιμη Διαχείριση Νερού στο Δήμο Μονεμβασίας»

Με επιτυχία η ενημερωτική ομιλία με τίτλο «Βιώσιμη Διαχείριση Νερού στο Δήμο Μονεμβασίας»

IMG_0569IMG_0570
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ενημερωτική ομιλία με τίτλο «Βιώσιμη Διαχείριση Νερού στο Δήμο Μονεμβασίας» που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Μονεμβασίας και ο Δήμος Μονεμβασίας και πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Limira Mare στις 6 Ιουνίου 2015. Μία ενημερωτική ομιλία για τις πιέσεις που δέχεται το υδατικό σύστημα των περιοχών του Δήμου Μονεμβασίας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο κ. Χρήστος Φίλης, υδρογεωλόγος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και ο κ. Παπαδάκης Ευάγγελος, Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσικών και Χημικών Διεργασιών Περιβάλλοντος, Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Στην ομιλία παρευρέθηκε, μετά από πρόσκληση της Κοινωφελής Επιχείρησης, ο Διευθυντής Υδάτων Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοικήσης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων κύριος Δημήτρης Μήλιος.
Από τις ομιλίες αλλά και τις τοποθετήσεις των προσκεκλημένων επιβεβαιώθηκε το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν περιοχές του Δήμου Μονεμβασίας από την υπεράντληση που έχει σαν αποτέλεσμα την φυσική ρύπανση των υδάτινων αποθεμάτων από την διείσδυση θαλάσσιου νερού. Ένα πρόβλημα που διατυπώνεται και στην Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Υδατικού Διαμερίσματος Πελοποννήσου που έχει συνταχθεί από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων. Η συγκεκριμένη μελέτη δείχνει ότι η ποιοτική και η ποσοτική κατάσταση των υδάτων στην περιοχή του κάμπου των Βοιών και του κάμπου Ασωπού-Μολάων κρίνεται ως κακή.
Ως εκ τούτου, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη ορθολογικής και συνετής χρήσης του νερού και η σημαντική περικοπή της σπατάλης από τον καθένα από εμάς, προκειμένου να βελτιωθεί η συνολική κατάσταση για να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε σοβαρότερα προβλήματα, ενδεχομένως μη αναστρέψιμα που θα επηρεάσουν αρνητικά τον νευραλγικό πρωτογενή τομέα.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ξενοδοχείο Limira Mare για την ευγενική προσφορά της συνεδριακής του αίθουσας με σκοπό να διεξαχθεί η τόσο σημαντική ομιλία, το ξενοδοχείο Αϊβαλί για την χορηγία της διαμονής των προσκεκλημένων και επίσης την εφημερίδα «Τα Βάτικα», το Radio Adelin και όλα τα παλλακωνικά μέσα διαδικτυακής ενημέρωσης για την προβολή της εκδήλωσης.
εκ της ΚΕΠΠΕΔΜ
IMG_0582IMG_0574

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *