Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Μονεμβασίας η καταγραφή των ζημιών από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης

Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Μονεμβασίας η καταγραφή των ζημιών από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης

11745670_1072515646109781_5237614862279418288_n

Ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε από το Δήμο Μονεμβασίας η καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οικίες που αποτελούσαν την κύρια κατοικία των πυροπαθών από τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης.
Την περιοχή επισκέφθηκε επιτροπή του Τμήματος κοινωνικής προστασίας του Δήμου για την καταγραφή ζημιών συνοδευόμενο από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό για την στήριξη των πληγέντων.
Από τον Δήμο, θα χορηγηθεί άμεσα χρηματικό βοήθημα σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης και άμεσης κάλυψης βασικών βιοτικών αναγκών (σίτιση, ένδυση) από καταστροφές στην κύρια κατοικία τους.
Επίσης από τον Δήμο και μέσω του προγράμματος κοινωνικής προστασίας του Υπουργείου Εργασίας θα χορηγηθεί άμεσα εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 586,00 € και οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών και αντικατάσταση οικοσκευής.
Αν παρόλα αυτά η κύρια κατοικία κάποιων έχει υποστεί ζημιές και δεν έχει γίνει καταγραφή αυτών από την επιτροπή του Δήμου μπορούν μέχρι 15/9/2015 να υποβάλλουν αίτημα για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών και αντικατάσταση οικοσκευής, εφόσον αυτές δεν έχουν αποκατασταθεί.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *