Στερέωση και αποκατάσταση διατηρητέου φάρου Μονεμβασίας

Στερέωση και αποκατάσταση διατηρητέου φάρου Μονεμβασίας

monemvasia5

Ο Φάρος της Μονεμβασίας θα αναστηλωθεί και ξαναλειτουργήσει.
Πρόκειται για να ξεχωριστό μνημείο που κατασκευάστηκε το 1896, έξω από τα τείχη του Κάστρου και του οποίου ένα μεγάλο μέρος έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές με αποτέλεσμα να μην είναι λειτουργικός. Το ύψος του πύργου του είναι 7 μέτρα και το εστιακό του ύψος 17 μέτρα.
Σε λίγες ημέρες θα εγκατασταθεί η εργοληπτική Κ/Ξ η οποία και ανέλαβε το έργο «Στερέωση και αποκατάσταση διατηρητέου φάρου Μονεμβασίας», προκειμένου να ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης.
Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και η σχετική σύμβαση υπεγράφη στις 2 Οκτωβρίου μεταξύ του Γ.Ε.Ν. (Γενικό Επιτελείο Ναυτικού) και της μειοδότριας Εργοληπτικής Επιχείρηση Κ/Ξ Ι. ΛΑΓΑΚΗΣ- Κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ. Η διάρκειά του είναι 12 μήνες και η εγκατάσταση της αναδόχου Κ/Ξ προγραμματίζεται ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
Μεταξύ άλλων στη μελέτη προβλέπονται εργασίες για τις ανάγκες ηλεκτροδότησης και υδροδότησης-αποχέτευσης του φάρου , τοποθέτηση μικρής αυτόνομης μονάδας βιολογικού καθαρισμού, απομάκρυνση μεταγενέστερων προβληματικών επεμβάσεων στα νεώτερα κτίρια, δαπεδόστρωση του περιβάλλοντος χώρου. Για την καλύτερη ανάδειξη, δε, της διαδρομής πρόσβασης στο φάρο θα υπάρξει συνεργασία με την Ε΄ ΕΒΑ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *