Συνάντηση Τριχείλη με τον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο για το Νοσοκομείο Μολάων

Συνάντηση Τριχείλη με τον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο για το Νοσοκομείο Μολάων

           Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη και του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου. Τη συνάντηση κανόνισε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο οποίος παραβρέθηκε και συμμετείχε στη συζήτηση. Παρόντες ήταν επίσης και ο Αντιδήμαρχος κ. Κολλιάκος, ο Διευθυντής της  Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Μολάων κ. Δαβανέλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Φίλων του Νοσοκομείου κ. Μυλωνάκος.
        Λόγω του ότι από 1/1/2013 το Γ.Ν. Μολάων και το Γ.Ν. Σπάρτης, θα αποτελούν αυτοτελές και ενιαίο Ν.Π.Δ.Δ. με νέο Διοικητικό Συμβούλιο και οι Οργανισμοί τους ενοποιούνται, διαθέτουν ενιαίο προϋπολογισμό και πρόγραμμα προμηθειών, ετέθησαν και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
1.    Το θέμα της βιωσιμότητας του Νοσοκομείου Μολάων, όπου ο κ. Υπουργός ήταν κατηγορηματικός, ότι το Νοσοκομείο θα παραμείνει και θα προσεχθεί ιδιαίτερα λόγω της γεωγραφικής του θέσης και της καλής λειτουργίας του.
2.    Το θέμα του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, όπου και εδώ ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει ως έχει.
3.    Το θέμα δημιουργίας Σταθμού ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μολάων, που αντιμετωπίζεται θετικά.
4.    Το θέμα συμμετοχής εκπροσώπου του Δήμου στο Δ.Σ., κάτι που ήταν και πρόταση του κ. Υπουργού.
5.    Το θέμα της θεσμοθέτησης της εθελοντικής προσφοράς προς το Νοσοκομείο, π.χ. επαγγελματιών οδηγών για τις διακομιδές, κάτι που φάνηκε να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σαν πρόταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *