ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΖΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΥΣΩΝΑ ΣΕ ΣΥΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΠΑΚΙΩΝ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΖΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΥΣΩΝΑ ΣΕ ΣΥΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΠΑΚΙΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι έγινε προς τον Ε.Λ.Γ.Α. από τη Δημοτική Ενότητα Μολάων αναγγελία ζημιάς από ΚΑΥΣΩΝΑ της 28ης Αυγούστου 2013 που προκάλεσε ζημιές στην παραγωγή των σύκων στα όρια της Τ.Κ. Πακίων. 
Ειδικότερα, ύστερα από επίσκεψη και διενέργεια εκτίμησης από τον αρμόδιο επόπτη του ΕΛΓΑ για το Νομό Λακωνίας, επισημάνθηκε ότι διαγνώστηκε ζημιά καλυπτόμενη από τον ΕΛΓΑ μόνο στις περιοχές ‘’Κοκκινιά’’, ‘’Μαγγανέικα’’ και ‘’Παλαιομονάστηρο’’ της Τ.Κ. Πακίων και θα υποβληθούν δηλώσεις μόνον από τους παραγωγούς που κατέχουν κτήματα στις παραπάνω περιοχές.
Οι παραγωγοί που οι καλλιέργειες τους ζημιώθηκαν σε ποσοστό ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ 20% της ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ που περίμεναν να συγκομίσουν , μπορούν να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς στον αρμόδιο ανταποκριτή ΕΛΓΑ της Τ.Κ. Πακίων κ. Μιχελάκο Ιωάννη, μέχρι και την: Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013 Προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των εκτιμητών του ΕΛΓΑ παρακαλούνται οι παραγωγοί μετά τη συγκομιδή των σύκων να αφήσουν τα κτήματά τους στην κατάσταση που είναι, χωρίς να πετάξουν τα ζημιωμένα, ούτε να εισάγουν κοπάδια προβάτων κλπ. και γενικά να διατηρήσουν τα απόσυκα για διενέργεια ελέγχου.
Οι εκτιμήσεις θα διεξαχθούν σύντομα (έναρξη περίπου μέσα Σεπτεμβρίου). 
 Σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα : 1. Με το νέο κανονισμό Ασφάλισης του Ε.Λ.Γ.Α (Κ.Υ.Α. 309891/2010) για την λήψη αποζημίωσης είναι υποχρεωτική η πληρωμή της ασφαλιστικής εισφοράς προς τον Ε.Λ.Γ.Α. για κάθε τμήμα που δηλώνεται.
 2. Ο Ε.Λ.Γ.Α. καλύπτει και αποζημιώνει μόνο άμεσες ζημιές που μειώνουν την παραγωγή , δηλαδή ζημιές στους καρπούς .
 3. Με απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Λ.Γ.Α. τα τέλη εκτίμησης που ισχύουν από 1/1/2002 έχουν αναπροσαρμοσθεί ως εξής :  Καρποφόρα δέντρα 10 λεπτά του ΕΥΡΩ ανά δέντρο .  Αροτριαίες καλλιέργειες , 1 ΕΥΡΩ κατά στρέμμα .  Αμπέλια 2 ΕΥΡΩ κατά στρέμμα.  Απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή δήλωσης ζημιάς: Α) Φωτοαντίγραφο της Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής ΕΛΓΑ έτους 2013, Β) ταυτότητα, Γ) Α.Φ.Μ. ( αριθμός φορολογικού μητρώου) και Δ) αριθμός λογαριασμού στην Α.Τ.Ε. ( βιβλιάριο Αγροτικής Τράπεζας ).

  ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Τελευταία ημέρα υποβολής δηλώσεων ζημιάς είναι η : Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013 
 ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΕΛ.Γ.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *