Ανόρυξη γεώτρησης με επιτυχία για την Τ.Κ Αγγελώνας

Ανόρυξη  γεώτρησης με επιτυχία για την Τ.Κ Αγγελώνας

Η ανόρυξη της γεώτρησης της Αγγελώνας στη θέση Κεραμωτή ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η γεώτρηση είναι κατάλληλη για ύδρευση με αρκετή και καλή ποιότητα νερού.

Θα χρησιμοποιηθεί για την ύδρευση της κοινότητας της Αγγελώνας και το ξεκαθαρίζω γιατί κυκλοφόρησαν πολλές ανακρίβειες και ψεύδη κάτι που αδικεί το έργο και τις ενέργειες της δημοτικής αρχής.

 Ήδη το χωριό υδρεύεται μόνο από μία γεώτρηση της οποίας κάθε χρόνο αυξάνεται η αλατότητα με κίνδυνο τα επόμενα έτη να μην είναι κατάλληλη. Με δεδομένο ότι από βορρά και ανατολικά οι γεωτρήσεις είναι ήδη υφάλμυρες εύκολα συμπεραίνει κανείς την αναγκαιότητα αυτής της γεώτρησης, κάτι που έπραξε ο Δήμος προκειμένου να καλύψει αυτή την ανάγκη.

Επίσης γνωστή είναι και η παλαιότερη αποτυχημένη προσπάθεια από τον πολιτιστικό σύλλογο για υδρευτική γεώτρηση.

Θέλω να τονίσω ότι δεν κινδυνεύουν ούτε οι ιδιωτικές γεωτρήσεις από τη νέα γεώτρηση.

Εξ΄άλλου το νερό είναι το πλέον πολύτιμο αγαθό και δεν ανήκει προσωπικά σε κανέναν αλλά σε όλους τους ανθρώπους. Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί ότι μονοπωλιακά μπορεί να το εκμεταλλεύεται.

Ελπίζω να έχουμε στο μέλλον καλά υδρολογικά έτη ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα αν και αυτό θεωρείται σχεδόν αδύνατο.

Είμαι σίγουρος λοιπόν ότι και με τη νέα γεώτρηση το χωριό θα καλύψει τις ανάγκες του για αρκετά έτη ακόμα.

Κατά την ανόρυξη έγινε και καταγγελία στην Αστυνομία από ιδιοκτήτη παρακείμενης γεώτρησης προκειμένου να σταματήσει το έργο.

     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *